Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

Moord en doodslag in kaasstad

door Hebban Crew 20 reacties
Uitgeverij Scelta Publishing lanceerde zondag 2 november 'Handelswaar', het vierde boek van schrijfster Karin Hazendonk. Over een serie moorden die de stad Gouda in zijn greep houdt. De uitgeverij stelt enkele exemplaren beschikbaar voor de lezers van Hebban|Crimezone.

In het Houtmansplantsoen in Gouda wordt een psychologe om het leven gebracht. Kort daarna wordt er een moord gepleegd op een bankmedewerkster in winkelcentrum Bloemendaal, ruim drie kilometer verderop. Ook wordt op klaarlichte dag de hand van een Engelse studente afgehakt. De stad van stroopwafels en kaas verkeert in rep en roer.

Gelukkig gaat het hier om fictie, ontsproten aan het brein van schrijfster Karin Hazendonk (1961) en verwoord in Handelswaar, haar vierde boek. Een productieve auteur, want pas deze zomer was daar de publicatie van haar 'feelgood'-thriller Blun. Met haar eerste twee boeken richtte Hazendonk zich tot een jeugdige doelgroep. Haar streven is echter een serie thrillers voor volwassenen te publiceren in de stijl van Linda van Rijn en Suzanne Vermeer.

Handelswaar speelt zich volledig af in Gouda. ''Het is gewoon heel lekker om je eigen stad als voedingsbodem te gebruiken'', zegt Hazendonk in een interview met nieuwsblad Goudse Post. In de thriller worden de net afgestudeerde forensisch rechercheur Monique van Dijk en haar collega Herman de Waal op de zaak gezet. Zij hebben een lange en indringende zoektocht voor de boeg. De moordzaken worden uiteindelijk wel opgelost, maar het boek heeft wel een open einde, benadrukt de auteur. ''Dat heb ik bewust gedaan omdat ik al bezig ben met een vervolg, waarin dezelfde personages die het moordonderzoek hebben geleid, terugkeren.'' Die nieuwe thriller moet in het najaar van 2015 in de winkel liggen.       Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Moord en doodslag in kaasstad

 

Gerelateerd

Over

Karin Hazendonk

Karin Hazendonk

Karin Hazendonk (Utrecht 1961) raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door boe...