Hebban vandaag

Nieuws /

Morrissey vindt slechteseksprijs een 'afstotelijke gruwel'

De Britse popzanger Morrissey werd begin deze maand voor een passage uit zijn roman List of the Lost 'bekroond' met de Bad Sex Award. Maar de schrijvende artiest is bepaald niet over deze onderscheiding te spreken.

De prijs werd Morrissey toegekend door The Literary Review, die al sinds 1993 deze awards uitreikt met de bedoeling tenenkrommende seksscènes uit te bannen. In de bewuste passage uit List of the Lost rollen de atleet Ezra en zijn vriendin Eliza zich in ‘een giechelende sneeuwbal van volslanke copulatie en schreeuwen ze terwijl ze elkaar speels bijten in een gevaarlijke achtbaan van seksueel gewelddadige rotatie’. Ook het ter sprake brengen van 'een bolvormige ontmoeting' droeg bij aan Morrisseys overwinning.

De oud-voorman van de band The Smiths liet zich pas deze week uit over de hem toegekende prijs.  In een interview met de Uruguayaanse krant El Observador zei hij dat het maar het beste was om zich te distantiëren van de prijs. 'Het leven heeft namelijk zo veel moois te bieden dat je je niet moet laten neerhalen door een afstotelijke gruwel als dit.' Hij voegde eraan toe: 'Ik heb veel vijanden en hun voornaamste drive is om al jouw successen zich tegen je te laten keren.'

Andere genomineerden voor de 23e Bad Sex Award waren Lauren Groff (Fates and Furies, in het Nederlands: Furie en Fortuin), Richard Bausch (Before, During After), Thomas Espedal (Against Nature), Erica Jong (Fear of Dying) en George Pelecanos (The Martini Shot). Vorig jaar won Ben Okri de Award, met een passage uit zijn roman The Age of Magic.

Bronnen: The Independent, NRCOver de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Morrissey vindt slechteseksprijs een 'afstotelijke gruwel'

Gesponsorde boeken