Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Most Wanted 49 (2015)

Elke week ontvangen we op Hebban vele duizenden lezers die op zoek zijn naar hun volgende favoriete boek. In Hebban Most Wanted laten we zien welke boeken er de afgelopen week toe deden, welke auteurspagina's het vaakst werden bezocht en welke artikelen het meest werden gelezen.

 1. Zweedse laarzen van Henning Mankell (4)
 2. Zusje dood van William Gay (-)
 3. Ik ben Pelgrim van Terry Hayes (-)
 4. Het meisje in de trein van Paula Hawkins (3)
 5. Het meisje op de weg van Michael Berg (2)
 6. Speel met vuur van Tess Gerritsen (7)
 7. Memento van Emelie Schepp (1)
 8. Gangster Anders en zijn vrienden van Jonas Jonasson (8)
 9. Playground van Lars Kepler (5)
 10. Vrouw van Karl Ove Knausgard (-) 

 

 1. Tess Gerritsen (4, VS)
 2. Harlan Coben (10, VS)
 3. David Baldacci (1, VS)
 4. Lars Kepler (3, Zweden)
 5. Karen Rose (2, VS)
 6. Michael Berg (8, Nederland)
 7. Karin Slaughter (-, VS)
 8. Loes den Hollander (6, Nederland)
 9. James Patterson (7, VS)
 10. Michael Connelly (9, VS)

   

 1. Elf boeken met totaal onverwachte plotwendingen
  Lezers van misdaadromans en thrillers zijn wel wat gewend als het om bizarre verhaallijnen gaat. Maar ook in andere genres wordt de plotse plotwending als verhaaltechniek gebruikt.   
 2. Jesse Drent wil plezier terugbrengen in de paardensport
  De negentienjarige Jesse Drent is de Justin Bieber van de Nederlandse ruitersport. Hoewel hij geen miljoenenpaard traint of topruiter is, is zijn populariteit groeiende. De reden: ‘Plezier is belangrijker dan prestatie,’ vindt Jesse. In een interview met Hebban vertelt hij over zijn boek ‘Passie voor paarden’, waarin die boodschap centraal staat. 
 3. Top of flop #1
  Er gebeurt een hoop in boekenland. Wie maakte de echte misser, en wat was gewoonweg fantastisch? Hebban zoekt, vindt en selecteert: wat was top, en wat was flop?
 4. Strijd tegen illegale e-books laait op
  In het Verenigd Koninkrijk is de jacht op piraterij een standje hoger gedraaid. De Publishers Association heeft gevraagd om meer blokkeringen van torrentsites door internetproviders. Het lijstje van vijf providers die sites met illegale content moesten blokkeren, wordt nu uitgebreid met nog zestien domeinen.
 5. Column Bente van der Wouw: Kinderlijk
  Ik moet de openbare bibliotheek mijn excuses aanbieden. Want – en daar durf ik met mijn lievelingsboek op te zweren – ik kan met zekerheid zeggen dat ik zo’n twintig klanten van ze af heb gepakt. Ieder boekliefhebbend en nadenkend mens in mijn nabije omgeving heeft namelijk zijn biebpas opgezegd. Zo’n pasje is met mij in de buurt namelijk behoorlijk overbodig. 
 6. Tomas Ross: 'Den Haag was het Chicago aan de Noordzee'
  In zijn nieuwste thriller 'Van de doden niets dan goeds' speelt de woonplaats van Tomas Ross een grote rol. Het Den Haag van vlak na de Tweede Wereldoorlog is een en al chaos. Liquidaties en afpersingen zijn aan de orde van de dag. Kortom, een spannender decor voor een thriller kun je niet bedenken. 'Er was geen duidelijke lijn tussen Goed en Fout.'
 7. Vind hét cadeau voor de feestdagen met de Hebban Cadeautipper
  Een boek is het leukste geschenk om te geven, vooral als het de ontvanger heel erg blij maakt. Het Hebbanteam staat klaar om je hierbij te helpen. Maak voor deze feestdagen gebruik van de speciale Hebban Cadeautipper!
 8. Sneak Preview: Speel met vuur van Tess Gerritsen
  Terwijl de populaire televisieserie Rizzoli & Isles -gebaseerd op de boeken van Tess Gerritsen- wekelijks nog veel kijkers trekt, zat de thrillerschrijfster niet stil. Volgende week verschijnt haar nieuwe stand alone-thriller 'Speel met vuur.' Op Hebban lees je alvast de eerste hoofdstukken!
 9. (Ont)spanning voor de koude winteravond
  De lange donkere avonden van december zijn uitermate geschikt om je - bij de open haard of onder een warm dekentje - onder te dompelen in nagelbijtend spannende thrillers. Aan aanbod geen gebrek. Ook in december verschijnen er weer een aantal. Hebban zet de opmerkelijkste voor je op een rij.
 10. Voorjaarstitels om naar uit te kijken: Podium, Prometheus en Hollands Diep
  Terwijl de regen tegen de ruiten slaat en de winter nog moet intreden, bladeren we op de redactie van Hebban alweer door de voorjaarscatalogi van de Nederlandse en Vlaamse uitgeverijen. Vol verwachting klopt ons hart voor de veelbelovende, nieuwe boeken die zullen verschijnen. We lichten alvast een mooie selectie titels voor je uit!

 Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Most Wanted 49 (2015)

 

Gerelateerd

Over

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen (1953) is een Chinees-Amerikaanse thrillerschrijfster. Ze is van...

Karin Slaughter

Karin Slaughter

Karin Slaughter (Georgia, 1971) is een Amerikaanse thrillerauteur. Ze verwierf ...

Gesponsorde boeken