Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Most Wanted #50: De ochtendgave van A.F.Th. van der Heijden

Elke week ontvangen we op Hebban vele duizenden lezers die op zoek zijn naar hun volgende favoriete boek. In Hebban Most Wanted laten we zien welke boeken er de afgelopen week toe deden, welke auteurspagina's het vaakst werden bezocht en welke artikelen het meest werden gelezen.

 1. De ochtendgave van A.F.Th. van der Heijden (-)
 2. Zweedse laarzen van Henning Mankell (1)
 3. Het meisje in de trein van Paula Hawkins (4)
 4. Ik ben Pelgrim van Terry Hayes (3)
 5. Speel met vuur van Tess Gerritsen (6)
 6. Het meisje op de weg van Michael Berg (5)
 7. Vrouw van Karl Ove Knausgard (10) 
 8. Judas van Amos Oz (-)
 9. Memento van Emelie Schepp (7)
 10. Lieveling van Kim van Kooten (-)

 

 1. Harlan Coben (2, VS)
 2. Michael Robotham (-, Australië)
 3. Kiera Cass (-, VS)
 4. Tess Gerritsen (1, VS)
 5. Mary Higgins Clark (-, VS)
 6. Alex Kava (-, VS)
 7. Karen Rose (5, VS)
 8. James Patterson (9, VS)
 9. Jo Nesbø (-, Noorwegen)
 10. John Grisham (-, VS)

   

 1. Een klassieker voor maar 1 euro
  De boekhandels in Nederland hebben de handen ineen geslagen en komen begin 2016 met de actie 'Geef mij maar een boek'. Het doel is om de mooiste jeugdboeken ooit, de klassiekers, voor ieder kind makkelijk beschikbaar te stellen. En dat kan door de prijs zo laag mogelijk te houden: 1 euro.  
 2. Hebban introduceert: de Reading Challenge 2016
  Update: bijna 700 deelnemers! Houd je wel van een beetje strijdlust en competitiedrang? Vind jij het leuk om jezelf uit te dagen? Wil je graag meer lezen, maar komt het er niet van? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor je: De Hebban Reading Challenge 2016.
 3. Elf ijskoude thrillers
  Thrillers waar niet alleen de spanning rillingen veroorzaakt, maar ook de bijtende vrieskou. Waar de witte duisternis je genadeloos kan opslokken. Als de dooi intreedt en de vorst aftreedt, komen er soms gruwelijke verrassingen tevoorschijn. Hebban maakte een listmania van 11 thrillers met een winters tintje, van een onvervalste klassier tot hedendaagse thrillers.
 4. Columnist debuteert met deprimerende roman
  Over zijn columns regende het klachten van lezers van het Brabants Dagblad. 'Zeer deprimerend', waren de stukjes van Martijn Neggers. Nu probeert hij het ook als romanschrijver. Binnenkort verschijnt De mensen die achterbleven. Een roman over een meeslepend leven, maar vooral ook over teleurstelling.
 5. Buzzboek voor Challengers: 'Ze weten niet wat ze doen'
  Een sensatie in thuisland Finland en vanaf volgende week een Buzz in Nederland. De literaire roman, de nieuwe 'Brave New World': 'Ze weten niet wat ze doen' van Jussi Valtonen verschijnt in januari, maar wij hebben hem volgende week al voor je. Buzz je mee? Dan krijg je het boek van ons.
 6. De schaamte van Veronica Roth
  Ze schaamde zich vroeger voor het feit dat ze YA-boeken las. Gelukkig heeft Veronica Roth die gêne opzijgezet: met wereldwijde bestsellers en de verfilmingen van haar boeken is de jonge schrijfster de grote YA-naam van dit moment. Hebban sprak met haar!
 7. Top of Flop #1
  Er gebeurt een hoop in boekenland. Wie maakte de echte misser, en wat was gewoonweg fantastisch? Hebban zoekt, vindt en selecteert: wat was top, en wat was flop?
 8. Cor de Jong: Leven van aanname naar aanname
  Met 'De aanname' maakte leraar Nederlands Cor de Jong onlangs zijn debuut bij Lebowski publishers. Een roman over voetbal, iets dat niet vaak voorkomt in de Nederlandse literatuur. Wout ten Have had de eer om de kersverse schrijver namens Hebban als eerste te interviewen over dit boek. Een kennismaking met Cor en zijn debuutroman.
 9. Meld je aan voor de Hebban YA Club van Tien!
  Je kunt je nu aanmelden om in aanmerking te komen voor Hebbans YA Club van Tien! Dit selecte groepje bestaat uit tien fanatieke, enthousiaste en gemotiveerde YA-lezers. Met hulp van de club zorgen we op Hebban voor de leukste YA-content, door de doelgroep vóór de doelgroep.
 10. Boekmakers #7: Mizzi van der Pluijm: 'Ik ben aan het eind van het begin'
  Paul Brandt ontdekte Robert Vuijsje, Nelleke Geel maakte Carlos Ruiz Zafón populair, Rienk Tychon boekte monstersuccessen met Dan Brown. Maar Mizzi van der Pluijm (1962), inmiddels 30 jaar werkzaam bij Atlas Contact en sinds 2011 directeur-uitgever, kan niet zeggen wat haar grootste ontdekking is. Of haar grootste succes. ‘Ik heb niet het gevoel dat ik iets heb bereikt. En ik ben benieuwd of ik dat gevoel ooit ga krijgen.’

 

 Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
471 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Most Wanted #50: De ochtendgave van A.F.Th. van der Heijden

 

Gesponsorde boeken