Hebban vandaag

Algemeen /

Most Wanted: de Hebban highlights van 2019 (so far)

door Hebban Crew 8 reacties
Elke week ontvangen we op Hebban vele duizenden lezers die op zoek zijn naar hun volgende favoriete boek. In deze editie van Hebban Most Wanted nemen het jaar 2019 onder de loep, van januari tot en met september. Bekijk welke boeken er toe deden, de auteurspagina's en boekenlijsten die werden bezocht, en welke artikelen het meest werden gelezen.

Bron: Google Analytics

De nummer 1 van maand tot maand

(Klik op de afbeelding om bij de statistieken van die maand uit te komen)


Januari


Februari


Maart


April


Mei

Juni

Juli

Augustus

September

 

Hebban Most Wanted: Listmania

 1. Dit zijn de 10 gruwelijkste thrillers! 
  Jullie deelden je meest gruwelijke leeservaring met ons. We lazen wanneer de rillingen over jullie rug liepen, jullie bijna met afschuw een boek dichtsloegen of zelfs even weglegden om bij te komen. Dit zijn de 10 gruwelijkste thrillers volgens Hebban lezers!
 2. De 19 Young Adult-boeken van 2018
  Het einde van kalenderjaar 2018 naderde en de Hebban Crew blikte terug op een mooi boekenjaar. En niets is leuker om het jaar in lijstjes samen te vatten; welke boeken maakten een onuitwisbare indruk? In dit overzicht de 19 Young Adult-boeken van 2018, in willekeurige volgorde.
 3. Wordt vervolgd - de nieuwe seriethrillers in 2019
  Wanneer thrillerauteurs een serie beginnen te schrijven, zorgt het bij lezers voor een verslavend effect. In het ongewisse blijven over een bepaalde verhaallijn die expres niet wordt afgerond of de langverwachte terugkeer van een bepaald personage. Hebban maakte een overzicht met de vervolgen die we in de zomer van 2019 kunnen verwachten.
 4. 10 boeken waarover mensen liegen dat ze die gelezen hebben
  Natuurlijk heb je alle wereldklassiekers gelezen en kun je ze nog van A tot Z navertellen. Ulysses van James Joyce las je tenslotte binnen enkele dagen uit, dus draai je je hand niet om voor de rest. Weet je dit zeker of is het een leugentje om bestwil? Dit zijn de 10 boeken waarover mensen liegen dat ze die gelezen hebben.
 5. 7 boeken die je als Harry Potter-fan moet lezen (1)
  Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar ook als die-hard Harry Potterfan kun je nog steeds genieten van boeken die je eenzelfde soort magie bieden. Welke verhalen helpen je om dat gat te vullen nu ook het achtste (en laatste) Potter-boek verschenen en gelezen is? Zeven YA-tips!

Hebban Most Wanted: Gratis

 1. Ebook alle Nathalie Revard-verhalen Thriller Tiendaagse
  Op 22 februari startte voor de vijfde keer de Nederlandse Thriller Tiendaagse. Het thema was: Wordt vervolgd - De aantrekkingskracht van seriepersonages. We vroegen tien leden van het Genootschap Nederlandstalige Misdaadauteurs of ze een kort verhaal wilden schrijven voor de tiendaagse, maar met één restrictie: het hoofdpersonage en (een deel van) haar achtergrond is een vaststaand gegeven. Het ebook werd in een paar dagen meer dan 1500 keer gedownload. 
 2. Ebook 'Meer dan 1000 woorden' schrijfwedstrijd
  Een beeld zegt meer dan duizend woorden, zo luidt het gezegde. In Thriller Magazine namen we de proef op de som en vroegen Henk van Straten, Loes den Hollander en Jeroen Windmeijer hun fantasie los te laten op een door ons uitgekozen foto, maar dan in precies duizend woorden. De beste 1000 woorden-verhalen hebben we verzameld in een ebook.
 3. Gratis ebook 'De sloep' van Nikkie van Lierop
  In 2017 organiseerden we voor de tweede keer de Week van de Debutant op Hebban. Om in de stemming te komen hadden we een gratis ebook voor je. Het verhaal ‘De sloep’ van Nikkie van Lierop werd speciaal geschreven voor Oh magazine en Dons, de verzameling erotische verhalen die Lebowski Publishers publiceerde in samenwerking met het magazine.

Hebban Most Wanted: Boekenlijsten

 1. DWDD Boekentips
  In de boekenrubriek van De Wereld Draait Door presenteren vier boekverkopers elke laatste dinsdag van de maand hun boekentips. Samen kiezen zij uit die tips een 'Boek van de maand'. In deze lijst vind je alle DWDD-Boek van de maand-tips!
 2. De 77 beste Nederlandstalige thrillers 
  De redactie van Hebban heeft houvast aan haar eigen Canon van de Nederlandstalige misdaadliteratuur: een lange lijst met het beste wat Nederlandse en Vlaamse thrillerauteurs ons bieden. Thrillerkenners Sander Verheijen en Peter Kuijt stelden de top 77 samen en zullen daaruit wekelijks één kiezen. Zie hier een overzicht van alle artikelen.
 3. De mooiste oorlogsromans 
  Wij vroegen Hebban-lezers naar de mooiste oorlogsromans. Ontbreken er nog belangrijke titels? Vermeld ze in een reactie en wij voegen ze toe!

Hebban Most Wanted: Leesclubs

 1. De Leesclubassistent | De heilige Rita 
  Frank Hockx, voormalig hoofdredacteur van Boek-delen (hét tijdschrift voor leesclubs), is De Leesclubassistent. Op Hebban trakteert hij lezers op mooie artikelen waarin boeken die uitermate geschikt zijn voor leesclubs en -groepen centraal staan. Bij elke titel vind je discussievragen. Vandaag aandacht voor de zes Libris Literatuur Prijs 2018 shortlisttitels.
 2. Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies?
  Een van de leukste onderdelen van Hebban zijn de leesclubs. Iedereen met een Hebbanaccount kan zich inschrijven en kans maken op een van de (meestal 15) leesclubexemplaren die worden uitgedeeld. Maar een leesclub is ook best een langdurig project en nieuwelingen vragen zich wel eens af of ze dat wel kunnen en hoe het allemaal werkt.
 3. De Leesclubassistent | Wees onzichtbaar - Winnaar Libris Literatuur Prijs 2018
  Frank Hockx, voormalig hoofdredacteur van Boek-delen (hét tijdschrift voor leesclubs), is De Leesclubassistent. Op Hebban trakteert hij lezers op mooie artikelen waarin boeken die uitermate geschikt zijn voor leesclubs en -groepen centraal staan. Bij elke titel vind je discussievragen. Vandaag aandacht voor de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2018.
 4. De Leesclubassistent | Het einde van de eenzaamheid
  Frank Hockx, voormalig hoofdredacteur van Boek-delen (hét tijdschrift voor leesclubs) is De Leesclubassistent. Op Hebban trakteert hij lezers op mooie artikelen waarin boeken die uitermate geschikt zijn voor leesclubs en -groepen centraal staan. Bij elke titel vind je discussievragen.Over de auteur

Hebban Crew

2204 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Most Wanted: de Hebban highlights van 2019 (so far)

 


Gesponsorde boeken