Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Most Wanted: januari 2016

door Sander (Hebban Crew) 1 reactie
Elke week ontvangen we op Hebban vele duizenden lezers die op zoek zijn naar hun volgende favoriete boek. In Hebban Most Wanted laten we zien welke boeken er de afgelopen maand toe deden, welke auteurspagina's het vaakst werden bezocht en welke artikelen het meest werden gelezen.

Most Wanted Romans

 1. Charlotte van Pia de Jong
 2. 't Jagthuys van Merijn de Boer
 3. Ze weten niet wat ze doen van Jussi Valtonen
 4. Zweedse laarzen van Henning Mankell
 5. Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr
 6. Lieveling van Kim van Kooten
 7. Vrouw van Karl Ove Knausgard
 8. De ochtendgave van A.F.Th. van der Heijden
 9. Het smelt van Lize Spit
 10. Het hout van Jeroen Brouwers

Most Wanted Thrillers

 1. Het meisje in de trein van Paula Hawkins
 2. Ik ben Pelgrim van Terry Hayes
 3. Ik reis alleen van Samuel Bjørk
 4. Dag des ordeels van Elizabeth George
 5. Medicijn van Ingrid Oonincx
 6. Middernachtzon van Jo Nesbø
 7. Terug naar de kust van Saskia Noort
 8. De val van Melanie Raabe
 9. De doodsvogel van Samuel Bjørk
 10. Wat ons niet zal doden (Millennium 4) van David Lagercrantz

Most Wanted Listmania

 1. De negentien van februari
 2. De mooiste oorlogsromans
 3. DWDD Boekentips
 4. De 77 Beste Nederlandstalige Thrillers
 5. Verboden of verbannen boeken

 

 1. Harlan Coben (VS)
 2. Michael Robotham (Australië)
 3. Kiera Cass (VS)
 4. S.J. Bolton (GB)
 5. Amanda Prowse (GB)
 6. Jo Nesbø (Noorwegen)
 7. David Baldacci (VS)
 8. Tess Gerritsen (VS)
 9. Karin Slaughter (VS)
 10. Elizabeth George (VS)  1. De negentien van februari
  Maandelijks verschijnen vele tientallen nieuwe boeken. De redactie van Hebban selecteert aan het eind van elke maand de boeken waarvan je móét weten dat ze er aan komen. De kersen op de boekentaart, zeg maar. Dit is de selectie voor februari 2016.

 2. Wordt vervolgd - de nieuwe seriethrillers in 2016
  Wanneer thrillerauteurs een serie beginnen te schrijven, zorgt het bij lezers voor een verslavend effect. In het ongewisse blijven over een bepaalde verhaallijn die expres niet wordt afgerond of de langverwachte terugkeer van een bepaald personage. We kunnen niet anders concluderen dat de schrijver de lezer volledig in zijn macht heeft. Hebban maakte een overzicht met de vervolgen die we in het voorjaar van 2016 kunnen verwachten.

 3. 7 boeken die je voor de verfilming moet lezen
  Sommige lezers laten boekverfilmingen liever aan hun neus voorbij gaan, je eigen verbeelding is immers toch veel mooier? Maar er zijn ook films die toch wel echt nieuwsgierig maken, zeker als het boek ook een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. En hoe kun je je beter voorbereiden op deze films dan door eerst de boeken te lezen? Hebban selecteerde 7 boeken die je vóór de verfilming moet lezen!

 4. 11 redenen waarom we boeken blijven kopen
  ‘Boekhandels hebben het moeilijk’ was de zinsnede waarmee de media ook ons, fanatieke lezers, de afgelopen jaren om de oren sloeg. Hoe was het mogelijk, vroegen we ons af? Want onze ‘Nog te lezen’-stapel leek ook in crisistijd alleen maar te groeien… 

 5. Hebbans Literaire Jaarhoroscoop 2016
  2015 loopt ten einde en een nieuw jaar breekt aan: 2016, het jaar van het boek. Maar wat hebben de sterren precies voor jou in petto? Jet Steinz bekeek de planeetstanden en schreef voor ieder sterrenbeeld een literaire horoscoop. Laat je inspireren door haar leestips.

 6. Vijf boeken om fantasy mee te ontdekken
  Ben je nieuwsgierig naar een ander genre dan je normaal gesproken leest? Het kan lastig zijn om een goed boek te vinden om mee te beginnen. Heb je een slecht of juist te zwaar boek te pakken, dan kan je de lol snel vergaan. Daarom geeft Hebban per genre een aantal boeken die instappen makkelijk maken, omdat ze én heel erg goed én toegankelijk zijn.

 7. 6 tips om weer in de leesflow te raken
  Druk, druk. Geen tijd. Te veel afleiding. En voor je het weet zijn er weer een paar weken om waarin je slechts een paar bladzijden hebt gelezen, of (oh de schaamte) niet eens een boek hebt opgepakt. Hebban geeft je tips om weer in die welkome leesflow te raken.

 8. Hebban organiseert De Nederlandse Thriller Tiendaagse 2016
  Van 20 tot en met 29 februari a.s. wordt voor de derde keer De Nederlandse Thriller Tiendaagse georganiseerd. Tien dagen lang krijgt een selectie van Nederlandse en Vlaamse schrijvers van thrillers, spannende YA-romans en true crime een ongekend podium op de grootste Nederlandstalige boekensite Hebban.nl en in de onlangs gelanceerde Hebban Vandaag app.

 9. Een nieuw podium voor Olga de Haas
  Als jong meisje maakte Opzij-journaliste Femke van Wiggen voor het eerst kennis met Olga de Haas, een Nederlandse danseres die in de jaren zestig ongekend populair was; zij was de reden waarom jonge meisjes op ballet wilden. De op jonge leeftijd overleden Olga zou nooit meer uit het leven van Van Wiggen vertrekken. In 2008 schreef ze voor het eerst een artikel over Olga. Nu, acht jaar later, verschijnt haar debuut over de balletdanseres: 'Olga, morgen dans ik weer', een eerbetoon aan een groot danseres van weleer.

 10. Most Wanted: De Thriller Top 100 van 2015
  Het eerste volle Hebban-jaar zit er bijna op. We doken in de cijfertjes en stelden een Most Wanted Thriller top 100 samen. Welke spannende boeken werden er de afgelopen twaalf maanden het vaakst gezocht en bekeken op Hebban? De lijst wordt aangevoerd door twee Hebban Award-winnaars.

 

 Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1055 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Most Wanted: januari 2016

 

Gerelateerd

Over

Harlan Coben

Harlan Coben

Harlan Coben (1962) is een Amerikaanse thrillerauteur. Hij debuteerde in 1990 me...

Gesponsorde boeken