Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Most Wanted: maart 2016

Elke week ontvangen we op Hebban vele duizenden lezers die op zoek zijn naar hun volgende favoriete boek. In Hebban Most Wanted laten we zien welke boeken er de afgelopen maand toe deden, welke auteurspagina's het vaakst werden bezocht en welke artikelen het meest werden gelezen.

Most Wanted Romans

 1. Het boek van de Baltimores van Joel Dicker (-)
 2. Broer van Esther Gerritsen (-) 
 3. Pogingen iets van het leven te maken. Het geheime dagboek van Hendrik Groen van Hendrik Groen (2)
 4. Het smelt van Lize Spit (10)
 5. Alleen met de goden van Alex Boogers (-)
 6. Boze geesten van Dostojewski (-)
 7. Pussy album van Stella Bergsma (-)
 8. Ochtendkoorts van Péter Gárdos (-)
 9. Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr (5)
 10. Lieveling van Kim van Kooten (3)

Most Wanted Thrillers

 1. Ik reis alleen van Samuel Bjørk (2)
 2. De doodsvogel van Samuel Bjørk (5)
 3. Ik ben Pelgrim van Terry Hayes (2)
 4. Mea culpa van Clare Mackintosh (-)
 5. Tot op de bodem van Lisa Gardner (-)
 6. Het meisje in de trein van Paula Hawkins (6)
 7. Middernachtzon van Jo Nesbø (1)
 8. Als het zaterdag wordt van Nicci French (-)
 9. Het Joshuaprofiel van Sebastian Fitzek (-)
 10. Veenbrand van Karin Fossum (-)

Most Wanted Listmania

Hebban Boeken Top 10 (Young Adult)
De Hebban Boeken Top 10 toont de titels binnen een genregroep die het meest in beweging waren in de afgelopen week. De top 10 wordt berekend op basis van het aantal pageviews, waarderingen, favorieten en boekenplank-activiteiten van de lezerscommunity.

De Wereld Draait Door Boekentips
In de boekenrubriek van De Wereld Draait Door presenteren vier boekverkopers elke laatste dinsdag van de maand hun boekentips. Samen kiezen zij uit die tips een 'Boek van de maand'. In deze lijst vind je alle DWDD-Boek van de maand-tips!

De negentien van april 2016
Maandelijks verschijnen vele tientallen nieuwe boeken. De redactie van Hebban selecteert aan het eind van elke maand de boeken waarvan je móét weten dat ze er aan komen. De kersen op de boekentaart, zeg maar. Dit is de selectie voor arpil 2016.

De Hebban Boeken Top 100
Dit zijn de honderd all-time hoogst gewaardeerde boeken. Om in de Hebban top 100 te komen moet een boek wel vijftig of meer waarderingen hebben en minstens 12 maanden geleden zijn verschenen.

Lezerslijst van de Maand

Het klassieker genootschap (samengesteld door *Marianne*)
Vanaf augustus 2015 lezen wij maandelijks gezamenlijk een klassieker. Zie voor de maand waarin we onderstaande boeken lezen de eerste reactie. Wij zijn - Peter1761, Marijke, Kees-Jan van Engelenburg, Jan Haas, Roosje de Vries, Tea en *Marianne* Iedereen is welkom om mee te lezen en berichten te plaatsen.

Most Wanted Leesclubs

 1. Leesclub: Albert moet naar huis
  Het nieuwste boek van auteur Homer HickamAlbert moet naar huis, is een humoristische roadnovel, gebaseerd op ware feiten. Een familielegende over een man, zijn vrouw en haar alligator genaamd Albert vormde de basis voor deze prachtige geschiedenis, waar de auteur alles uit de kast haalt. Fans van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween en Het leven van Pi zullen genieten van dit charmante, grappige en aangrijpende verhaal.

 2. Leesclub: De erfenis van Richard Grenville
  Deze week verscheen het langverwachte derde deel van de fantasyserie De verborgen universiteit vanNatalie Koch: De stad van de alchemist. Om lezers die nog niet bekend zijn met deze reeks een kans te geven aan boord te springen en te genieten van in totaal een paar duizend bladzijden vol avontuur, spanning en verwondering, gaan we een leesclub doen met het eerste deel: De erfenis van Richard Grenville

 3. Leesclub: Een verloren liefde
  Voor alle fans van Jojo Moyes De laatste liefdesbrief. Een heerlijke roman waarin twee verhaallijnen verweven worden.
  In WO2 wordt een jonge, getrouwde Engelse vrouw onmogelijk verliefd op een Amerikaanse soldaat. Na de oorlog komt hij terug voor haar, belooft hij – maar in de oorlog worden zoveel beloftes gedaan… In het heden vindt een jonge Engelse vrouw een schuilplaats in een verlaten huis, maar vindt dan de briefwisseling uit de oorlogstijd tussen de twee hoofdpersonen uit de andere verhaallijn – en gaat op onderzoek uit naar hoe hun verhaal afgelopen is.

 

 1. Lisa Gardner (VS)
 2. Karin Slaughter (VS)
 3. Michael Robotham (Australië)
 4. Nele Neuhaus (Duitsland)
 5. Harlan Coben (VS)
 6. Jo Nesbø (Noorwegen)
 7. Samuel Bjørk (Noorwegen)
 8. James Patterson (VS)
 9. Kiera Cass (VS)
 10. Sebastian Fitzek (Duitsland) 1. De negentien van april 2016
  Maandelijks verschijnen vele tientallen nieuwe boeken. De redactie van Hebban selecteert aan het eind van elke maand de boeken waarvan je móét weten dat ze er aan komen. De kersen op de boekentaart, zeg maar. Dit is de selectie voor april 2016.

 2. De Boekenweek 2016: een vooruitblik
  De Boekenweek gaat weer bijna van start! Veel tijd om te lezen blijft er echter niet over: de week staat bol van de activiteiten, auteursoptredens en tv-programma’s. Welke highlights mag je niet missen, voor je op 20 maart eindelijk de kans krijgt om tijdens je gratis ritje met de trein je boek open te slaan?

 3. Lisa Gardner schreef haar meest complexe thriller ooit
  Op haar zeventiende begon ze met het schrijven van haar allereerste boek. Vandaag de dag is de Amerikaanse thrillerschrijfster Lisa Gardner een gevestigde naam met een notering als New York Times bestsellerauteur. Hebban interviewde haar over haar nieuwe thriller 'Tot op de bodem' en haar fascinatie voor misdaad.

 4. Hebban OverstapService voor Dizzie-leden
  Dizzie stopt ermee. Maar jij toch niet? Samen met de mensen achter Dizzie.nl ontwikkelde Hebban.nl een unieke OverstapService voor Dizzie-leden.

 5. Hebban kiest voor reguliere boekhandel
  Met meer dan driehonderdduizend bezoekers per maand is Hebban in nog geen twee jaar tijd uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke boekensite voor Nederlandstalige lezers. De site, opgericht met als belangrijkste doel het boekenvak een duwtje in de rug te geven, telt meer dan honderdduizend leden. Na de succesvolle lancering van de Hebban Awards eind vorig jaar, de populaire Reading Challenge begin dit jaar en de organisatie van de derde editie van de Nederlandse Thriller Tiendaagse, start Hebban op 1 april met een nieuw initiatief: De Hebban Boekhandel van de Maand. De eerste is de Haagse boekhandel Paagman.


Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
471 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Most Wanted: maart 2016

 

Gerelateerd

Over

Lisa Gardner

Lisa Gardner

Lisa Gardner, een pseudoniem van Lisa Baumgartner (1971), is een Amerikaanse sch...

Gesponsorde boeken