Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Muidhond

In haar debuutroman 'Muidhond' kruipt forensisch psycholoog en schrijfster Inge Schilperoord in de huid van een pedofiele man die vrijkomt wegens gebrek aan bewijs. Een roman met een omstreden onderwerp. Benieuwd? Wij verloten 3 exemplaren!

Waar Schilperoord tijdens haar werk als forensisch psycholoog bij het Pieter Baan Centrum redelijk systematisch te werk gaat en een zekere afstand houdt, kon ze tijdens het schrijven van Muidhond helemaal opgaan in de belevingswereld van de pedofiele hoofdpersoon, zo vertelt ze in gesprek met Mathijs Deen voor radio 1 'Nooit meer slapen'. Aanstaande donderdag 9 april presenteert Schilperoord haar debuutroman bij boekhandel Paagman in Den Haag. Op Hebban Literatuur en romans staat Muidhond de hele week centraal als boek van de week. 

Over Muidhond :
De mensen moesten hem niet, dat was altijd zo geweest. Maar de natuur nam hem zoals hij was. Nadat Jonathan bij gebrek aan bewijs is vrijgesproken van tbs, keert hij terug naar het krappe huisje in het vissersdorp waar hij samen met zijn eenzame moeder woont. Hij verheugt zich erop om weer met hond Milk in de duinen te kunnen wandelen. Al snel krijgt hij gezelschap van zijn nieuwe buurmeisje, die door haar moeder aan haar lot wordt overgelaten. Jonathan is bang om opnieuw de fout in te gaan en probeert haar op afstand te houden. Gewetensvol maakt hij de oefeningen die zijn psycholoog hem in de gevangenis heeft gegeven. Maar zijn hoofd wordt voller en voller en hij lijkt de controle te verliezen. In het ongekend dicht op de huid geschreven Muidhond slaagt Inge Schilperoord erin om de lezer deelgenoot te maken van de worstelingen van een pedofiel. Met haar trefzekere pen en ijzingwekkende narratieve beheersing maakt ze een overrompelende entree in onze letteren.

'Allemachtig, wat een geweldig boek. Ik heb er maar één woord voor: Onontkoombaar.'
- Renate Dorrestein

 'Het is lang geleden dat ik zo’n aangrijpend verhaal heb gelezen. Ik denk dan aan werk van Fjodor Dostojevski en Ferdinand Celine.'
- Frans Stüger

Over de auteur:
Inge Schilperoord (1973) werkt als redacteur en recensent voor Psychologie Magazine, NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Crossing Border Magazine. Daarnaast is ze forensisch psycholoog bij onder andere het Pieter Baan Centrum. Muidhond (2015) is haar debuutroman.

Giveaway:
Benieuwd naar deze debuutroman? In samenwerking met Uitgeverij Podium verloten we 3 exemplaren van Muidhond ! Doe mee met de giveaway!

Listmania:
Speciaal voor Hebban maakte Inge Schilperoord een lijstje met vijf boekentips!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Muidhond

 

Gerelateerd

Over

Inge Schilperoord

Inge Schilperoord

Inge Schilperoord (1973) werkt als redacteur en recensent voor Psychologie Magaz...

Gesponsorde boeken