Hebban vandaag

Nieuws /

Multiplatformdeal voor The Kingkiller Chronicle van Patrick Rothfuss

door Hebban Fantasy 3 reacties
Gisteren ontplofte het internet toen Patrick Rothfuss en Lionsgate tegelijk aangaven dat ze een multiplatformdeal hebben gesloten voor de serie over de magiër Kvothe.

Patrick Rothfuss schreef op zijn website er een hele blog over. Hij geeft aan dat er al eerder een optie op zijn boeken was om een tv-serie te maken. Daar is nooit wat uit voortgekomen. Een paar dagen voor de San Diego Comic-Con liep dat optierecht af, waardoor Rothfuss de rechten weer terug kreeg. Voor Rothfuss was dat geen verrassing. Hij wist immers vooraf al dat er veel meer opties worden afgenomen dan dat er daadwerkelijk worden gebruikt.

Wat hem wel verbaasde, was dat er ineens enorm veel interesse was in zijn boeken De naam van de wind en De angst van de wijze. Gedurende Comic-Con had hij diverse meetings met een aantal filmstudio’s. Meetings waardoor hij zich – naar eigen zeggen – het mooiste meisje van het bal voelde, waarmee iedereen wilde dansen. Rothfuss danste relaxt met de filmstudio’s rond, simpelweg omdat hij niet geïnteresseerd was in films van zijn boeken (en daar ook eerlijk over was). Hij zag immers niet hoe dat ooit goed kon gebeuren, simpelweg omdat een film niet genoeg tijd biedt om het verhaal de ruimte te bieden. Vandaar dat de eerste, verlopen optie voor een tv-serie was.

Maar op het moment dat Rothfuss Lionsgate ontmoette, gaf hij aan geen interesse te hebben in een filmdeal, maar wel in een deal voor en een film en een tv-serie, zodat door de tv-serie de boeken toch de ruimte krijgen die ze nodig hebben.

Comic-Con kwam ten einde, tijd ging voorbij en Lionsgate nam weer contact met Patrick Rothfuss op. Met de vraag of als ze toch al zo diep gingen met een multiplatformdeal, ze niet net zo goed ook een videogame konden maken. Dus voor de fans: Er komt niet enkel een film. Er komt niet enkel een tv-serie. Er komt niet enkel een game. Ze komen er alle drie! Over de details (het hoe, wanneer, waarvoor) is nog niets bekend, maar het fandom is aan het jubelen.

Patrick Rothfuss’ blog hierover vind je hier. Het is zeker de moeite waard om te lezen. Alleen al wegens Rothfuss humoristische, vriendelijke en eerlijke manier van schrijven.Over de auteur

Hebban Fantasy

312 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: Multiplatformdeal voor The Kingkiller Chronicle van Patrick Rothfuss

 

Gerelateerd

Over

Patrick Rothfuss

Patrick Rothfuss

Patrick Rothfuss studeerde Engels en Filosofie aan de universiteit van Wisconsin...

Gesponsorde boeken