Hebban vandaag

Nieuws /

Murakami wint Hans Christian Andersen Literatuurprijs

Haruki Murakami wint de Hans Christian Andersen Literatuurprijs. Dat meldt The Japan News. De prijs wordt aan hem toegekend voor zijn 'gedurfde mix van klassieke vertelkunst, populaire cultuur, Japanse traditie, droomachtig realisme en filosofie en de mooie balans van humor en melancholie in zijn werk.'


De Deense prijs werd in 2007 in het leven geroepen. Winnaars die de Japanse schrijver voorgingen waren o.a. J.K. Rowling en Salman Rushdie.

De tweejaarlijkse prijs moet overigens niet verward worden met de Hans Christian Andersen Award, de internationale prijs die aan kinderboekenschrijvers en –illustrators wordt uitgereikt.  

Het doel van de prijs is het vieren van de invloed die de Deense schrijver op internationale schrijvers heeft gehad. De winnaars worden geselecteerd op de mate waarin ze aan de auteur gelinkt kunnen worden door bijvoorbeeld genreovereenkomsten of hun kwaliteiten op het gebied van storytelling. Aan de award is een bedrag van 500.000 Deense kronen (zo’n 67.000 euro) verbonden. De awardceremonie vindt pas in oktober volgend jaar plaats in Odense, de geboortestad van Andersen.    

Bronnen:
Hans Christian Andersen Literature Award
The Japan News
Haruki Murakami NLOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Murakami wint Hans Christian Andersen Literatuurprijs

 

Over

Haruki Murakami

Haruki Murakami

Haruki Murakami is een Japanse schrijver en vertaler. Hij onderscheidt zich van ...

Gesponsorde boeken