Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Na de blog is er nu het boek Uit Pauline's keuken

In het interview dat Walter Luitwieler voor Hebban Culinair met Pauline Weuring had, verklaart Pauline de ondertitel ‘Live, love, eat’ van haar tweede boek 'Uit Pauline’s keuken' als volgt: “Live, love, eat is mijn levensmotto. Ik leef met de dag, heb lief en geniet vooral van mijn eten”.

Daarnaast vertelt Pauline Weuring in het interview dat ze overal inspiratie voor nieuwe gerechten vandaan haalt. “Van de menukaart van een restaurant, uit reizen, uit kookboeken, van Pinterest en van culinaire televisieprogramma’s zoals Masterchef. En ik noteer alles. Want als ik het dan even niet meer weet, kijk ik gewoon in mijn lijstje. En zo komt het dat wij bijna 365 dagen per jaar iets anders eten.”

In Uit Pauline’s keuken zijn zo’n 100 recepten opgenomen die bedoeld zijn om te inspireren. De recepten zijn eenvoudig en snel klaar te maken, zo blijft koken leuk en wordt het niet te ingewikkeld. Pauline geeft recepten voor snelle doordeweekse maaltijden en gezonde salades, maar ook voor lazy sunday ontbijtjes en lekkere snacks. Net als in haar blog!

Hieronder bij wijze van traktatie een voorbeeld van lekkere snack van de blog Uit Pauline's keuken:

Snickers muffins van havermout
Ingrediënten voor 10 st.
1 banaan
2 eieren
100 ml (plantaardige)melk
2 el cacao
2 tl bakpoeder
125 gr havermout
10 tl pindakaas
60 gr pinda’s
Scheutje honing
Snuf zout
Scheutje zonnebloemolie

Materialen
Muffinvorm
Muffinvormpjes (Siliconen zijn het beste)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix met een staafmixer (of in je keukenmachine) de havermout met de banaan, het bakpoeder, een snuf zout, de eieren en de melk zodat het een egale massa wordt. Mix het niet te lang.
Voeg de cacao en een scheutje honing naar wens toe en meng het even door elkaar.
Voeg tenslotte een scheutje zonnebloemolie of neutrale olijfolie toe.
Verdeel over ieder muffinvormpje een lepel van het chocoladebeslag. Doe nu in ieder vormpje een lepeltje pindakaas. Giet vervolgens de rest van het havermoutbeslag over de muffinvormpjes.
Garneer de chocolademuffins met wat pinda’s.
Bak de havermout muffins in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin en gaar.

Bron: Uit Pauline's keuken



Over de auteur

Natascha van der Stelt

478 volgers
787 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Na de blog is er nu het boek Uit Pauline's keuken

 

Gerelateerd

Over

Pauline Weuring

Pauline Weuring

Pauline Weuring is een foodie in hart en nieren. De passie voor lekker eten zat ...