Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

'Nachtogen' in de filmzaal

door Hebban Crew 1 reactie
De Nederlandse première van de verfilming van de novelle 'Nachtogen' van Jack Lance is op dinsdag 4 november in de JT bioscoop in Hilversum. De film van de jonge regisseur David Cocheret is de opening van het SCENES International Debut Filmfestival.

De novelle Nachtogen is een van de verhalen uit de gelijknamige bundel van Jack Lance. Het verhaal gaat over illustrator Linda Raines. Zij rijdt op een dag naar huis en is meer dan een beetje verbaasd wanneer ze haar auto ziet – dezelfde auto waar ze op dit moment ook in zit, geparkeerd voor haar woning. Linda inspecteert die andere auto en stelt vast dat het een exact duplicaat is van haar eigen auto, tot het kleinste detail. En dan beginnen de verschrikkingen.

Nachtogen is het tweede verhaal van Lance dat wordt verfilmd. Eerder werd een film gemaakt van het korte verhaal Tikken van de Limburgse auteur die volgens zijn website door recensenten als de Nederlandse Stephen King wordt betiteld.

Regisseur David Cocheret maakt zijn debuut met de Engelstalige filmbewerking van Nachtogen. Cocheret (25) is de zoon van presentatrice Cilly Dartell en verkeersvlieger Jan Cocheret. Hij groeide op in Hilversum en vertrok daarna naar de Verenigde Staten om daar een filmopleiding te volgen. Zijn korte afstudeerfilm Petra won al diverse prijzen. Ook werkte Cocheret op de set van diverse Hollywoodfilms, waaronder Hansel and Gretel: Witch Hunters met Famke Janssen.
Night Eyes, zoals de verfilming van Nachtogen heet, is na de première op 4 november in elk geval nog een week te zien in de Hilversumse bioscoop. Het is niet duidelijk of Night Eyes ook in de rest van het land uitkomt.

Jack Lance (pseudoniem van Ron Puyn) heeft verschillende thrillers en korte spannende (horror)verhalen geschreven. Meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken zijn verkocht in Nederland en Vlaanderen alleen. Zijn boeken verschijnen in ongeveer vijfentwintig landen, in dertien talen: in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Tsjechisch, Spaans, Pools, Russisch, Servisch, Bulgaars, Hebreeuws, Indonesisch en Roemeens.


Over de auteur

Hebban Crew

2143 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Nachtogen' in de filmzaal

 

Gerelateerd

Over

Jack Lance

Jack Lance

Jack Lance is het pseudoniem van de Nederlandse auteur en journalist R...

Gesponsorde boeken