Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Nederland Leest samen op Hebban. Lees je mee?

door Hebban Crew 1 reactie
Rondom de Nederland Leest-campagne organiseert Hebban in samenwerking met de Nederlandse bibliotheken online leesclubs om Winterbloei van Jan Wolkers te bespreken. Met de bij de bibliotheken gratis af te halen verhalenbundel kunt u aansluiten bij de leesclub van uw bibliotheek. Staat uw bibliotheek niet bij de deelnemende bibliotheken of bent u geen lid, dan kunt u vaak alsnog het boekje ophalen en meedoen!

Een Hebbanaccount aanmaken

Welkom op Hebban, als u nieuw bij ons bent. Om deel te nemen aan de Hebban Leesclub van uw bibliotheek voor Nederland Leest heeft u slechts een Hebbanprofiel nodig. Heeft u dat nog niet, dan kunt u er eentje aanmaken. Het is snel, makkelijk en uiteraard gratis.

Tip: Bij het aanmaken van een account krijgt u een paar startvragen over uw favoriete genres, boeken en auteurs. Die kunt u invullen of overslaan.

Maak een account aan

De Hebban Leesclub
Op Hebban organiseren we al jaren leesclubs waarbij de volledige discussie zich online afspeelt. Ditzelfde gaan we nu doen met de bibliotheken die zich aangemeld hebben voor de 'Nederland Leest op Hebban'-campagne. Elke bibliotheek krijgt zijn eigen online leesclub voor Winterbloei en kan hier de verhalenbundel bespreken.

Link naar het deelnameformulier

Hoe werkt een leesclub?
Heeft u zich aangemeld, dan ontvangt u bij de start van de leesclub een mailtje met daarin wat handige instructies en een link naar de leesclub van uw bibliotheek (of vrije leesclub). De enige functionaliteit die u op Hebban hoeft te ontdekken om mee te kunnen doen aan de leesclubdiscussie is het plaatsen van een reactie. In de leesclub zelf is volledige begeleiding door een gastheer/-vrouw.

De start
In de Hebban Leesclub starten we met een voorstelrondje, zodat de leesclubdeelnemers elkaar en hun gastheren/-vrouwen kunnen leren kennen. In deze fase kunnen de verwachtingen en eerste indrukken worden besproken.

De discussie
Na de eerste week van november wordt begonnen met de werkelijke discussie. Zo heeft iedereen ruim kans het boekje te bemachtigen en op tijd klaar te zitten om te gaan lezen. In drie delen lezen en bespreken we vervolgens samen het boek.

De afsluiting
Na afloop van de leesclub is er de gelegenheid een recensie te plaatsen van Winterbloei op de Hebban boekpagina. Smaakt deze leesclubervaring naar meer, dan vindt u hier de openstaande leesclubinschrijvingen.

Inschrijven

Inschrijven voor de Nederland Leest-leesclubs is mogelijk vanaf 20 oktober. In het inschrijfformulier vindt u dan ook de deelnemende bibliotheken. Staat uw bibliotheek er niet bij of bent u geen lid van een bibliotheek, dan kunt u ervoor kiezen om aan te sluiten bij de bibliotheek van uw woonplaats (ook als niet-lid!) of een van de vrije regio-leesclubs.

Link naar het deelnameformulier

Hebban verstrekt het boek Winterbloei niet, u kunt het gedurende heel november (maar op=op) ophalen bij de bibliotheek in uw woonplaats (ook vaak voor niet-leden, informeer bij jouw bibliotheek naar de voorwaarden). Voor de Vlaamse leesclub rond Winterbloei mogen we wel een beperkt aantal exemplaren uitdelen, omdat het boekje in België niet te verkrijgen is.

Heeft u de inschrijving gemist, dan kunt u in de loop van november alsnog aansluiten bij de leesclub van uw keuze.

Mijn eerste leesclubervaring was zo bijzonder. Ik heb nooit eerder met zoveel mensen over hetzelfde boek kunnen praten. - Marianne
Een leesclub op Hebban is altijd een verrijkende ervaring. - Guido
Meedoen aan Hebban Leesclubs is een uitdaging, het is gezellig, je verbreedt je horizon. - Margo


Over de auteur

Hebban Crew

2543 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nederland Leest samen op Hebban. Lees je mee?

 

Gerelateerd

Over

Jan Wolkers

Jan Wolkers

Jan Wolkers (1925 - 2007) was een schrijver, schilder en beeldhouwer. Hij wordt ...