Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Nederlandse A.C. Porter debuteert met de politieke actiethriller 'De erfgenamen'

A.C. Porter is een nieuwe stem binnen de Nederlandse thrillerwereld en maakt zijn debuut met 'De erfgenamen'. In het spannende boek combineert hij wereldse gebeurtenissen uit de geschiedenis met alledaagse mensen, wat resulteert in een meeslepend verhaal over Amerikaanse politiek en diep verborgen geheimen.

De Nederlandse A.C. Porter is een kersverse auteur van eigen bodem die debuteert met de politieke actiethriller De erfgenamen. Voor zijn werk als internationaal strafjurist heeft Porter op veel verschillende plekken over de hele wereld gewoond. Hij werkte onder andere voor de Verenigde Naties en de Europese Commissie, maar hij heeft zijn focus nu op het schrijven gelegd. In zijn debuutthriller verweeft de auteur zijn kennis en ervaring uit zijn beroepsverleden met grootse gebeurtenissen uit de geschiedenis. De erfgenamen is een thriller die verschillende tijdsperiodes met elkaar verbindt en de lezer over de hele wereld meeneemt.

'Wat een speling van het lot dat uitgerekend wij, vier Joodse kinderen, een veilig oord hadden gevonden in diezelfde bergen.' – Uit: De erfgenamen

De erfgenamen

A.C. Porter

1945. Vier Joodse wezen wonen sinds het begin van de oorlog op een onwaarschijnlijk onderduikadres: Berchtesgaden, waar de gehele nazitop, inclusief Adolf Hitler zelf, vakantiehuizen heeft.

Veertien jaar later ontpopt de jonge Ezra Walsh zich in recordtijd tot een van de belangrijkste adviseurs van John F. Kennedy, de aanstaande president van de VS. Wanneer haar broer Elias op brute wijze wordt vermoord, wordt Ezra gedwongen een diepgeworteld geheim uit haar verleden onder ogen te zien.

Er ontvouwt zich een internationaal kat-en-muisspel, waarin Ezra niemand lijkt te kunnen vertrouwen. Tegelijk vormt uitgerekend zij het grootste gevaar voor de politieke ambities van JFK.

'Iemand wist van mijn bestaan en iemand wist waar ik was.' – Uit: De erfgenamen

Historie

Porter neemt zijn lezers in zijn debuut mee naar twee belangrijke momenten uit de westerse geschiedenis van de twintigste eeuw. Een ervan is de Tweede Wereldoorlog. Vier joden duiken in 1945 onder in Berchtesgaden, nabij de vakantieadressen van de nazitop. Ook Hitler was in bezit van een vakantiehuis in dit gebied, genaamd Berghof. Berghofs locatie was geen geheim; veel Duitsers en Oostenrijkers gingen bij het vakantiehuis op bezoek in de hoop een glimp van Hitler op te vangen. Daarnaast vonden er veel militaire en diplomatieke conferenties plaats en kwam de nazitop er vaak bijeen.

In hetzelfde gebied ligt ook Göllhäusl. 'In de jaren twintig van de vorige eeuw diende de Göllhäusl als schuilplaats voor vroege Nazi-partijleden,' vertelt Porter op zijn sociale media. 'Zo verbleef Dietrich Eckart, de mentor van Adolf Hitler, er langere tijd.' De vier ondergedoken joden in Porters thriller zitten dus dichter bij het gevaar dan wie dan ook.

Voor een thriller waarin veel historische personen zijn verwerkt, moest Porter de geschiedenisboeken induiken. Zo spelen naast John F. Kennedy en Adolf Hitler ook mensenrechtenactivist Dion Diamond, oprichter van de Amerikaanse nazipartij George Lincoln Rockwell en de mentor van Hitler, Dietrich Eckart, een grote rol.

Niet alleen verdiepte Porter zich in de geschiedenis over de Tweede Wereldoorlog en de presidentsverkiezingen van 1960, hij deed ook gedegen onderzoek naar plekken waar het boek zich afspeelt, waaronder Arlington in de Amerikaanse staat Virginia en de vakantiebestemming van de nazitop in Berchtesgaden, vlakbij de Oostenrijkse grens. Porter las boeken van kaft tot kaft en ploos archieven uit om zijn thriller stevig te verweven met historische feiten.

Bron: Wikipedia

Debuteren

Om alle personen, plekken en verhaallijnen aan elkaar te knopen, is Porter zes jaar bezig geweest met het schrijven van zijn debuut. Na jarenlang research doen, schrijven, een uitgever vinden, herschrijven en de puntjes op de i zetten, ligt het boek vanaf vandaag in de boekhandels. 'Voor een schrijver is er niets spannender dan een verhaal voor het eerst met anderen te delen,' laat Porter op zijn sociale media weten op de vooravond van de publicatie.

Hoewel grootse, historische gebeurtenissen en personen een grote drijfveer zijn voor de actie van het verhaal, spelen alledaagse mensen de hoofdrol in De erfgenamen. De thriller is een spannende reis geworden die continenten doorkruist, verschillende tijdsperiodes omspant en onderzoekt hoe gewone mensen betrokken raken bij belangrijke momenten uit de geschiedenis. 'Precies zes jaar geleden deed ik een bizarre ontdekking in het Duitse Berchtesgaden,' vertelt hij. Wat dat was, lees je natuurlijk in zijn debuut De erfgenamen.

'Met ingehouden adem luisterden we naar het dreigende gebrom dat met grote snelheid recht op ons af leek te komen.' – Uit: De erfgenamen

Lees een fragment

De erfgenamen is een meeslepende actiethriller waarin Ezra geconfronteerd wordt met een duister geheim uit haar verleden. Hieronder vind je alvast een sneak preview van de eerste pagina's van het boek.

Lees hier een sneak preview

Winactie

Wat is het best bewaarde geheim van Hitler en hoe staat dit in verband met de presidentsverkiezingen van 1960? Hebban mag in samenwerking met Xander Uitgevers vijf exemplaren van De erfgenamen weggeven. Kijk snel hoe je mee kunt doen.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2554 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nederlandse A.C. Porter debuteert met de politieke actiethriller 'De erfgenamen'

 

Gerelateerd

Over

A.C. Porter

A.C. Porter

A.C. PorterĀ (1979) is internationaal strafrechtjurist en werkte onder meer voor ...