Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Nederlandse thriller tien dagen lang in de spotlights

door Hebban Crew 1 reactie
Succes verdient navolging. Daarom organiseert Hebban na de veelgeprezen editie van eind 2013 opnieuw een 'Nederlandse Thriller 10-daagse'. In innige samenwerking met het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM) is er anderhalve week ruime aandacht voor de misdaadroman van eigen dan wel Vlaamse bodem en de auteur ervan. Met nieuws, columns, interviews, korte verhalen, winacties, een kennisquiz en de publicatie van de Canon van de Nederlandstalige Misdaadliteratuur.

Donderdag 19 februari begint 'De Nederlandse Thriller 10-daagse 2015' officieel. Maar een dag eerder geven GNM-voorzitter Wendela de Vos en Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen al de aftrap met een voorwoord en een artikel over de Canon van de Nederlandstalige Misdaadliteratuur. Tot en met 28 februari is de tiendaagse op de voet te volgen op een speciale pagina op Hebban én op de portals van CrimezoneKort en Digitaal lezen

Tientallen Nederlandse en Vlaamse thrillerschrijvers hebben hun medewerking aan het evenement toegezegd. Zo zullen onder anderen Tupla M., René Appel, Anna Levander, Thomas Olde Heuvelt, Bram Dehouck, Hilde Vandermeeren, Jacob Vis en Carla de Jong elkaar aflossen tijdens een estafette-interview. Auteurs als John Brosens, Marion Pauw, Corine Hartman, Pim Faber, Karin Hazendonk, Xenia KasperIlse Ruijters en Marlen Beek-Visser hebben een kort verhaal toegezegd. Er zijn columns van Gouden Strop-winnaars  Donald Nolet, Tomas Ross, Bram Dehouck en Charles den Tex. Marelle Boersma, Peter Römer en Inge Ipenburg vertellen over hun favoriete thrillers.

De redactie van Hebban Crimezone publiceert in die periode een aantal bijzondere dossiers. Zo wordt er aandacht besteed aan true crime, boektrailers en de trend onder Bekende Nederlanders om ook thrillers te gaan schrijven. Verder een groot interview met Elvin Post, die vertelt waarom hij op een gegeven moment heeft overwogen om vrachtwagenchauffeur te worden. Vermeldenswaard is ook de honderd vragen tellende pittige kennisquiz over de geschiedenis van de Nederlandstalige Misdaadliteratuur waarbij fraaie prijzen zijn te winnen. 

Een aantal gerenommeerde Nederlandse thrillerrecensenten heeft de voorselectie verzorgd van de eerste Canon van de Nederlandstalige Misdaadliteratuur. Tijdens de tiendaagse mag het publiek stemmen op de titels in de shortlist en zij mogen ook zelf suggesties aandragen. Op de tiende dag publiceren we de complete canon. Bovendien staat er een mooie verrassing klaar voor alle geregistreerde lezers op Hebban. 

Het programma van de Thriller 10-daagse is samengesteld in samenwerking met het GNMOver de auteur

Hebban Crew

1942 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Nederlandse thriller tien dagen lang in de spotlights

 

Gerelateerd