Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Nederlandse Thriller Tiendaagse 2016 - Dag 1

Van 20 tot en met 29 februari a.s. wordt voor de derde keer De Nederlandse Thriller Tiendaagse georganiseerd. Hebban besteedt tien dagen lang speciale aandacht aan Nederlandse en Vlaamse schrijvers van thrillers, spannende YA-romans en true crime. Bekijk hier het dagprogramma.

Dag 1

Sneak Preview: Bot van Charles den Tex
In 2012 ontving Charles den Tex de Crimezone Award voor beste Nederlandstalige thriller voor 'De vriend'. Een jaar later verscheen 'De erfgenaam' en toen werd het op thrillergebied stil rondom Den Tex. Na een biografie (Fentener van Vlissingen) en een roman (met zijn vrouw Anneloes Timmerije) was er eindelijk weer tijd voor een thriller. Op Hebban lees je een exclusieve voorpublicatie van 'Bot'.

Schrijfwedstrijd: Maak het verhaal van Tomas Ross af
Evenals de vorige editie organiseert Hebban tijdens de Thriller Tiendaagse een schrijfwedstrijd. Faction-grootmeester Tomas Ross schreef in 548 woorden de inleiding van een kort spannend verhaal. Nu is het jouw beurt om in de pen te kruipen en het verhaal af te schrijven in maximaal 1.452 woorden.

Aflevering 1 van de feuilleton van Loes den Hollander & Marjan van den Berg
Thrillerschrijvers Loes den Hollander en Marjan van den Berg schrijven tijdens de Nederlandse Thriller Tiendaagse over hun belevenissen in het vak. Vandaag één van de knelpunten voor een schrijver: inspiratie. Loes den Hollander: 'Wat ik nu weer heb beleefd! Luister en huiver.'

Een kort verhaal van René Appel
In april verschijnt zijn nieuwste thriller, Verzwegen. René Appel, de godfather van de Nederlandse psychologische thriller, schreef in aanloop hiervan speciaal voor Hebban een kort verhaal. Over een andere thriller. Over een andere schrijver.

Een column van Donald Nolet
Donald Nolet won in 2014 met zijn debuutthriller 'Versleuteld' zowel de Schaduwprijs als de Gouden Strop. In zijn column schrijft hij over het fenomeen van 'de tweede'.

Een kort verhaal van Melissa Skaye
In 2013 maakte Melissa Skay haar thrillerdebuut met 'Virtuele Tango', de start van de zogeheten VT-reeks. Dit jaar zal het derde deel 'Verleden tijd' verschijnen. Speciaal voor de Nederlandse Thriller Tiendaagse schreef ze dit korte verhaal.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nederlandse Thriller Tiendaagse 2016 - Dag 1

 

Overig

Thriller Tiendaagse ebook voordeel

op 09 februari 2016 door Sander (Hebban Crew) 66 boeken 8 volgers 0 reacties 1 like
Gesponsorde boeken