Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Neil Gaiman naar Nederland?

door Martijn (Hebban Crew) 3 reacties
Neil Gaiman is één van de meest aansprekende auteurs in de fantsyscene. In 2013 was hij in Amsterdam ter promotie van zijn boek De oceaan aan het einde van het pad. Nu is er een crowdfunding initiatief om hem weer naar Nederland te halen: Live on Demand. Hebban Fantasy sprak met initiatiefnemer Peter van den Hout.

Hebban Fantasy (HF): Neil Gaiman naar Nederland halen met crowdfunding, wat een goed idee! Hoe kwam je er op?

Peter van den Hout (PvdH): Ik ben al een hele tijd fan van zijn werk en zat op youtube een interview met hem te kijken. Dat interview was gedaan tijdens een “evening with” avond en toen dacht ik zou het niet super gaaf zijn om zo’n avond ook een keer in Nederland te hebben. Dus ik ben samen met een paar vrienden een crowdfunding campagne gestart. Ik werk bij Live on Demand, dus vandaar dat het voor mij geen raar idee was om er een crowdfunding campagne voor op te zetten.

HF: Kun je wat meer vertellen over de mensen die dit evenement proberen te realiseren?

PvdH: Een paar van mij beste vrienden en ik zijn de campagne gestart, we zijn allemaal fan van Neil Gaiman. Hoe een crowdfunding campagne werkt bij Live on Demand is; We moeten nu eerst aantonen dat er genoeg vraag is om Neil ook daadwerkelijk naar Nederland te halen. Dat wil zeggen we moeten een eerste groep mensen bijeen brengen (tickets verkopen), in dit geval dus ongeveer honderd mensen. Op dat moment wordt er contact gezocht met Neil Gaiman en komen we er achter wanneer hij naar Nederland kan komen en hoeveel dat dan daadwerkelijk gaat kosten.

Op dit moment is de ticket prijs en het aantal mensen een schatting, gemaakt door mij en gebaseerd op hoeveel de “evening with” tickets in Amerika kosten. Het kan dus zijn dat de ticketprijs nog omhoog of omlaag gaat. De mensen die al een ticket hebben krijgen in het geval van een lagere prijs het verschil terug en in het geval van een hogere prijs hebben ze mazzel. Als we eenmaal weten hoeveel mensen we echt nodig hebben om het door te kunnen laten gaan dan wordt er ook een datum geprikt en een locatie gezocht.

Buiten dat ik een fan ben van Neil Gaiman, werk ik bij Live on Demand. Dit is voor mij ook een test hoe dit nu echt werkt en wat komt er allemaal bij kijken om een crowdfunding campagne te runnen, ook om onze gebruikers beter te begrijpen en het platform te kunnen verbeteren.

HF: Het programma is nog open voor discussie en de crowdfunders kunnen invloed uitoefenen op de plaats van het evenement. Kun je wat vertellen over het proces en waar jullie op mikken?

PvdH: Ik wil zelf graag een event waar iedereen ook actief kan mee doen door vragen te stellen aan Neil. En daarom wil ik ook weten wat de deelnemers nu graag zouden willen op die avond. Op de evenement pagina en op facebook kunnen de deelnemers laten weten wat ze graag zouden willen. Die voorstellen zullen we ook met Neil bespreken en hopelijk zullen een groot aantal van die dingen ook gedaan worden.

HF: Welk Neil Gaiman boek inspireerde jou om dit project te ondernemen?

PvdH: Good Omens en American Gods zijn mijn favoriete boeken. Maar voor een van mij co-starters Eline zijn het meer de Sandman comics.

HF: Wat moeten we verder weten over het project?

PvdH: We hebben nog ongeveer 6 weken om genoeg mensen bijeen te krijgen, dus koop allemaal een ticket. Als het evenement niet doorgaat of het duurt je te lang, dan krijg je je geld weer terug, je loopt dus geen risico door mee te doen.

Neem een kijkje op de Campagne pagina en het Facebook evenement.Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

468 volgers
777 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Neil Gaiman naar Nederland?

 

Gerelateerd

Over

Neil Gaiman

Neil Gaiman

Neil Richard Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van...

Gesponsorde boeken