Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Nicci French op 1 in Bestseller60, Adler-Olsen populair op Hebban

Net zoals met hun vorige twee thrillers het geval was, komt het schrijverskoppel Nicci French met hun nieuwste 'Denken aan vrijdag' de Bestseller60 binnen op plaats 1. Ook Jussi Adler-Olsen doet het goed in die lijst én in het overzicht met populairste boeken op Hebban.

1. (5) S.J. Watson - Voor ik ga slapen - 2e wk
Elke ochtend als Christine wakker wordt zijn haar herinneringen gewist. Haar geheugen is aangetast door een ernstig ongeluk. Ze is volledig afhankelijk van haar man Ben, met wie ze al 22 jaar getrouwd is. Dankzij haar dagboek ontdekt ze dat Ben haar niet alles vertelt. 

2. (2) Samuel Bjørk - Ik reis alleen   -  2e wk
Inspecteur Holger Munch en zijn collega Mia Krüger onderzoeken de moord op een zesjarig meisje. Zij wordt op het Noorse platteland gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom en met vreemde poppenkleren aan.

3. (8) Saskia Noort - De eetclub  - 2e wk
Evert Struyck, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, drogeert op een koude winternacht zijn vrouw en kinderen en steekt vervolgens zijn huis in brand. Zijn vrouw Babette en hun kinderen weten ternauwernood te ontsnappen, hijzelf komt te overlijden. Hun vriendenclub is geschokt en verbijsterd. 

4. (16) Isa Maron - IJskoud  -  2e wk
Op een kinderboerderij in Amsterdam-Noord verdwijnt op klaarlichte dag een 7-jarig jongetje. Het is het oppaskind van de beste vriendin van Kyra Slagter, Sophie, en het drama voltrekt zich waar Kyra en Sophie bij zijn. Beide meiden zoeken dagenlang, maar van het kind wordt geen spoor gevonden.

5. (-) Esther Verhoef - Déjà vu -  1e wk 
Als de 27-jarige Eva Lambregts haar baan als journaliste bij de krant kwijtraakt, besluit ze om uit te huilen bij haar beste vriendin. Dianne heeft een half jaar eerder alle schepen achter zich verbrand en zich teruggetrokken in een afgelegen gehucht in Frankrijk. Bij aankomst treft Eva echter een verlaten huis aan. 

6. (-) Jussi Adler-Olsen - De vrouw in de kooi  - 1e wk
De jonge linkse politica Merete Lynggaard verdwijnt zonder een spoor achter te laten. De media duiken op het verhaal en suggereren van alles: van moord en zelfmoord tot een geplande vrijwillige verdwijning. Brigadier Carl Mørk, hoofd van de Afdeling 'onopgeloste zaken' Q, forceert na enkele jaren een grote doorbraak in het onderzoek.

7. (9) Gilly Macmillan - Laat me niet alleen  - 2e wk
Op de dag dat Ben, de achtjarige zoon van Rachel Jenner, vermist raakt stort Rachels wereld in. Ze is compleet onvoorbereid op de felheid waarmee ze wordt aangevallen door de media. Van de krant tot blogs: iedereen heeft een mening over haar.

8. (-) Jussi Adler-Olsen - De grenzeloze  - 1e wk
Wanneer rechercheur Carl Mørck op het politiebureau in Kopenhagen wordt gebeld door een collega op het eiland Bornholm die hem een oude zaak in de maag probeert te splitsen, wijst hij deze resoluut af. Onder druk van zijn assistente Rose begint hij, als hoofd van de afdeling 'onopgeloste zaken' Q, toch aan het onderzoek. Zeventien jaar eerder verdween een jonge vrouw van haar school en werd dood teruggevonden, boven in een boom hangend. Mørck, moet alles op alles zetten om deze raadselachtige zaak op te lossen.

9. (12) Esther Verhoef - Lieve mama  - 2e wk
Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien. De achttienjarige Ralf laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner. Een horrorscenario ontvouwt zich.

10. (3) Håkan Nesser - Hemel boven Londen   - 1e wk
De vermogende Leonard Vermin heeft nog maar een paar weken te leven. Met zijn partner en haar kinderen is hij in Londen voor een afscheidsetentje. Wanneer hij daar zijn testament voorleest, verrast hij iederen.

11. (-) Jo Nesbø - De zoon - 1e wk
Sonny is de ideale gevangene. Hij vergeeft de zonden van zijn celgenoten en neemt de straf op zich van hen die ongestraft willen blijven. Zo vergaart hij zijn rust, informatie en een paar zakjes heroine. Tot hij op een dag tijdens een biecht de ware toedracht van zijn vaders dood te horen krijgt.

12. (15)  Peter James  - Doodsimpel  -  2e wk
Michael Harrison gaat bijna trouwen. Zijn vrienden besluiten hem eens flink te grazen te nemen. Op zijn vrijgezellenavond voeren ze Michael dronken, waarna ze hem achterlaten in een doodskist met een fles whisky en een walkie talkie. Maar wanneer de vrienden wegrijden om Michael een paar uur flink te laten zweten, krijgen ze een fataal ongeluk. Niemand weet waar Michael is, ook Michael zelf niet, die langzaam ontwaakt uit zijn roes...

13. (1) Esther Verhoef - De kraamhulp  -  2e wk
Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. Maar deze blijkt een gevaarlijke psychopate te zijn.

14. (-) Camilla Läckberg - De leeuwentemmer  - 1e wk
Fjällbacka is in de greep van de winter, wanneer inspecteur Patrik Hedström melding krijgt van een verkeersongeval. Het slachtoffer, een jong meisje dat al vier maanden vermist is, wordt snel geïdentificeerd. Ze blijkt gruwelijk mishandeld. 

15. (-) Ethan Cross - Ik ben de nacht - 1e wk
Seriemoordenaar Francis Ackerman jr. geeft zijn slachtoffers een 'eerlijke' kans. Wie wint, overleeft. Maar Ackerman heeft nog nooit verloren.

16. (-) Ellen G. - Manzanilla  - 1e wk
Een welgesteld Duits echtpaar met Russische connecties wordt verdacht van drugshandel. De baas van de Policía Nacional blijkt bevriend met hen, het vermoeden bestaat dat hij betrokken is. Delicaat dus. Daarom roept Javier, baas van de Guardia Civil - in het geniep - Wolfgangs hulp in. Die spreekt immers Spaans en Duits en kan als zogenaamd vakantieganger ongestoord rondsnuffelen.

17. (-) Lars Kepler - Hypnose   - 1e wk
Tien jaar geleden heeft Erik Maria Bark gezworen nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Maar als inspecteur Joona Linna hem vraagt haar te assisteren bij een moordzaak waarbij de levens van een jongen en zijn zus op het spel staan, heeft Erik geen andere keuze. 

18. (-) Linwood Barclay - Zonder een woord  - 1e wk
Middelbare scholiere Cynthia Archer wordt op een ochtend wakker en ontdekt dat haar vader, moeder en broertje weg zijn. Er ligt geen briefje, er wordt niet gebeld. Er wordt gewoon nooit meer iets van heb vernomen. Vijfentwintig jaar later weet Cynthia, inmiddels getrouwd en moeder van een dochtertje, nog steeds niet wat er is gebeurd. Als ze te gast is bij een Spoorloos-achtig televisieprogramma komt alles in een stroomversnelling.

19. (-) Tove Alsterdal - Het stille graf
Noordelijk Zweden, dicht bij de Finse grens. Het is winter en ijskoud als de eenzame Lars-Erik in een afgelegen, oude boerderij wordt doodgeslagen. Rond dezelfde tijd keert Katrine terug uit Londen, waar ze ontslagen is als correspondent voor de Zweedse radio. Thuisgekomen ontdekt ze dat haar moeder dement is geworden. Wanneer Katrine de spullen uit haar ouderlijk huis inventariseert, stuit ze op geheimen die al decennialang zijn verzwegen.

20. (
18) Michael Robotham - Leven of dood   -  2e wk
Audie Palmer zit tien jaar gevangenisstraf uit voor een gewapende overval waarbij vier mensen omkwamen. Zeven miljoen dollar is nooit teruggevonden. Alleen Audie weet waar het geld is. In de gevangenis is hij geslagen, neergestoken en bedreigd doorbewakers en medegevangenen die allemaal op het geld uit zijn.

De Bestseller60 van de CPNB vindt u hierOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nicci French op 1 in Bestseller60, Adler-Olsen populair op Hebban

 

Gerelateerd

Over

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen (1950) werkte na zijn studie vele jaren als uitgever in zijn e...

Gesponsorde boeken