Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Niet te missen deze zomer: uitgevers en redacteuren geven thrillerleestips

door Soraya Vink (crew) 7 reacties
Tijdens de Spannende Boeken Weken inspireren we je met nieuwe thrillerleestips. We vroegen ook naar de favorieten van uitgevers en redacteuren die dag in dag uit met spannende boeken werken. Welk boek komt op jouw leesplankje?

Noor Houtakkers, redacteur bij The House of Books

'Bernice Berkleef zag het iedere zomer weer terugkeren: kind overlijdt in bloedhete auto; kind overleden aan oververhitting; sterfte door snikhete auto. Doorgaans wekken de daden van onoplettende ouders een hoop woede en afkeuring op, maar ook de vraag: welke ouder vergeet zijn kind nu in de auto? Deze vraag wordt ook gesteld in Cody, het spannende debuut van onze nieuwste thrillerauteur Bernice Berkleef. 

Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloedhete dag op het bureau gemeld heeft met in de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen?  

Cody grijpt je op de eerste pagina al bij de keel en laat je vervolgens niet meer los. Als lezer word je heen en weer geslingerd tussen medeleven en gerechtigheid. Wie heeft dit gedaan? En waarom? De onverwachte plotwending zorgt ervoor dat je je strandbedje niet zult verlaten.'

Cody ligt vanaf 12 juli in de winkel.Susanne van Leeuwen, hoofdredacteur bij Nieuw Amsterdam

'Als je deze zomer op zoek bent naar spanning, is er één boek dat je niet mag missen: President vermist, het waanzinnige verhaal van Bill Clinton en James Patterson waarin je aan den lijve ondervindt hoe het is om president van de Verenigde Staten te zijn. Het is natuurlijk uniek dat een president een thriller schrijft, en onze verwachtingen waren hooggespannen. President vermist maakt ze meer dan waar, het is een enorm spannende ‘sleutelromanachtige’ thriller.

Dat Amerikaanse politici ver gaan weten we van series als Homeland en House of Cards. Als je net als ik smult van zulke series, van corruptie en intriges in de politieke wandelgangen, dan is President vermist jouw boek. Het verhaal begint midden in een afzettingsprocedure. President Duncan moet zich verweren tegen de aanklacht dat hij zich in zou laten met terroristen. Als lezer herken je direct Bill Clinton in de gedachten en overwegingen van de president. Het vertelplezier spat ervan af en het verhaal werkt naar een gigantische climax toe. Geen wonder dat de filmrechten meteen zijn verkocht. Dit is een verhaal dat miljoenen lezers over de hele wereld zal vermaken en verrukken!

Bill Clinton zegt er zelf over: ‘Ja, President vermist is fictie – het is een thriller- maar James Patterson en ik hebben de drie meest beangstigende dagen in het leven van een president beschreven. En het kan daadwerkelijk gebeuren. Tegenwoordig kan het schijnbaar onmogelijke gebeuren. En dan gaat het snel... Ik denk niet dat lezers president Jonathan Duncan snel zullen vergeten.’

President vermist ligt nu in de winkel. Hier lees je wat onze thrillerexperts Soraya en Sander ervan vonden.Hajnalka Bata, redacteur bij Uitgeverij Boekerij

'De thriller die je deze zomer zeker niet mag missen is het debuut van Samantha StroombergenDe witte kamer. Wij brengen niet vaak een Nederlandse thrillerschrijver, maar toen we het manuscript van Samantha binnen kregen waren we het unaniem eens: wat een kwaliteit en originaliteit, dit moeten we uitgeven! 

Wat veel mensen niet weten is dat de titel op een marteltechniek slaat die vooral in het Midden-Oosten wordt gebruikt waarmee rechercheur Léon Coeur in aanraking komt tijdens een nieuwe zaak. Aangezien zijn relatie met zijn werkgever momenteel niet zo soepel loopt, vraag hij zijn nichtje Hanna om hem bij te staan in het onderzoek. Dit is niet helemaal uit de lucht gegrepen, want zij studeert criminologie in Leiden. Hun familieband zorgt voor een extra dimensie aan het verhaal en maakt, samen het een trauma uit Hanna's verleden, dat je haar de hele zomer bij je wilt blijven dragen. 

Gelukkig hebben we ook een tweede boek van Samantha onder contract en kan ik niet wachten om met haar verder te werken aan de volgende zaak van Léon en Hanna die naar verwachting in 2019 zal verschijnen. Hebben jullie alvast een thriller voor volgende zomer om naar uit te kijken!'

De witte kamer ligt nu in de winkel.Irmaria Pennekamp, bureauredacteur bij HarperCollins Holland

'Voor mij is het boek dat niemand deze zomer mag missen Heimwee naar bloed, het thrillerdebuut van Dario Correnti. Correnti is een pseudoniem waarachter twee bekende auteurs schuilgaan, die – zo zeggen ze nu nog – nooit gaan onthullen wie ze zijn. Zo begin je nog voor je een letter gelezen hebt al met een mysterie. 

In Heimwee naar bloed wordt Italië opgeschrikt door een serie gruwelijke moorden  waarbij de moordenaar mysterieuze, in bloed geschreven boodschappen achterlaat bij de verminkte lijken. Twee journalisten bijten zich vast in de zaak en moeten noodgedwongen met elkaar samenwerken, maar worden van alle kanten tegengewerkt. Naast de sfeervolle setting, de intrigerende verhaallijn en de manier waarop de auteur zijn werk heeft verweven rondom waargebeurde feiten, is het vooral de stijl waarmee Correnti zijn twee hoofdpersonages neerzet die Heimwee naar bloed zo de moeite waard maakt om te lezen. Correnti zet de doorgewinterde, cynische en gedesillusioneerde journalist Marco Besana tegenover de ambitieuze en vooral onhandige Ilaria Piatti. Dit onwaarschijnlijke duo wordt zo rauw en fris beschreven, dat je verslaafd raakt aan hun dynamiek in hun zoektocht naar de dader en de ‘klassieke’ thriller een nieuwe draai krijgt.'

Heimwee naar bloed ligt vanaf 21 augustus in de winkel. Ilse Karman, uitgever bij De Crime Compagnie

'Deze zomer moet je absoluut de nieuwe Linda Jansma lezen! 464 pagina’s vol intriges. Het rommelt in de familie Van Foreest. Vlak voordat Francis van Foreest het prestigieuze Larense advocatenkantoor van zijn vader overneemt, begaat hij een grote fout die hij voor iedereen verzwijgt. Maar hij is niet de enige in de familie met een geheim. Zijn vrouw Renée is verliefd op haar zwager, een bekende televisieacteur. Maar zoon Ties spant de kroon door te vallen voor de charmes van Judith, die oh, oh oh in een exclusieve seksclub werkt.

Het is spanning en sensatie wat de klok slaat in deze thriller, maar zonder dat het simpel of eenvoudig wordt, het blijft natuurlijk wel een echte Jansma met geloofwaardige karakters en goed plot. Ik heb echt genoten van dit boek. Linda Jansma schreef dit verhaal  in eerste instantie als een serie voor Kobo Plus en daarmee is In naam van de vader de allereerste Kobo original. We hebben sinds januari hard gewerkt om van de serie een prachtig boek te maken en volgens mij is dat heel goed gelukt.'  

In naam van de vader ligt vanaf 3 juli in de winkel.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Niet te missen deze zomer: uitgevers en redacteuren geven thrillerleestips

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken