Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Nieuw boek ‘Divergent’-schrijfster verschijnt wereldwijd op 17 januari

door Lindy (Hebban Crew) 1 reactie
Het nieuwe boek van Veronica Roth, de schrijfster van de populaire ‘Divergent’-reeks, verschijnt op 17 januari. 'Carve the Mark' is het eerste deel van haar nieuwe YA scifi duologie en verschijnt bij Van Goor| Best of YA. Het verhaal verschijnt tegelijkertijd in 33 landen.


De deal werd voor Van Goor, die ook Roths eerdere boeken uitgaf, gesloten door Paul Sebes van literair agentschap Sebes & Bisseling. Van de ‘Divergent’-trilogie, die succesvol werd verfilmd, werden in Nederland meer dan 250.000 exemplaren verkocht. Van Goor is ook de uitgever van o.a. Stephenie Meyer (Twilight), Suzanne Collins (De hongerspelen) en Kiera Cass (De selectie). In een persbericht laten uitgever Susanne Diependaal en acquirerend redacteur Suzanne Verkoren weten ‘zeer verheugd’ te zijn: ‘Veronica is een geweldige auteur die hiermee opnieuw haar talent bewijst. We kijken ernaar uit dit nieuwe avontuur met haar aan te gaan.’  

Sebes verkocht de nieuwe Roth-duologie echter niet alleen aan Van Goor. Omdat Sebes & Bisseling Roth's Amerikaanse agent New Leaf ook in Scandinavië vertegenwoordigt kon hij ook deals sluiten met Modernista in Zweden, Vigmostadt & Björke in Noorwegen, Otava in Finland en Alvilda in Denemarken, alle vier na grote veilingen in deze landen. Hiermee sloot Sebes de grootse deal ooit voor S&B sinds de oprichting in 1998.  

Carve the mark verschijnt wereldwijd op 17 januari in 33 landen. De eerste oplage in Amerika telt maar liefst 2 miljoen exemplaren.  

Carve the Mark

Ook Veronica Roth stort zich nu dus op het sciencefictiongenre voor jongeren. Ze neemt de lezen mee naar een universum waarin geweld overheerst en iedereen een unieke gave heeft ontwikkeld die zal helpen de toekomst vorm te geven. Hoofdpersoon Cyra’s gave geeft haar pijn maar ook kracht – iets wat haar machtige broer misbruikt om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt. Wanneer gevangene Akos uit het wredelievende rijk Thuve in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samen moeten ze een allesbeslissende keuze maken.  

Lees hier een interview met Veronica op Hebban.  
Lees hier een recent artikel over YA Sciencefiction.

Foto Veronica Roth © Reinaldo CoddouOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

765 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Nieuw boek ‘Divergent’-schrijfster verschijnt wereldwijd op 17 januari

 

Gerelateerd

Over

Veronica Roth

Veronica Roth

Veronica Roth (New York City, 1988) is een Amerikaanse auteur. Ze debuteerde op ...

Gesponsorde boeken