Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Nieuw boek Karin Fossum bij uitgeverij Marmer

door Soraya Vink (crew) 3 reacties
De Noorse misdaadschrijfster Karin Fossum zal een comeback maken in Nederland. Literair agentschap Sebes & Van Gelderen heeft de vertaalrechten van het nieuwe boek 'Hellfire' verkocht aan uitgeverij Marmer.

Marc van Gisbergen, directeur van uitgeverij Marmer heeft grote plannen met het werk van de Noorse bestsellerauteur. Het nieuwe boek zal bij de uitgeverij uitgebracht worden, maar er zal tevens aandacht zijn voor nieuwe uitgaves van eerder werk. Voorheen werden de boeken van Fossum uitgegeven door uitgeverij Anthos, vandaag de dag samengevoegd onder uitgeverij Ambo | Anthos.  

Karin Fossum heeft sinds haar debuut Eva’s oog, dat verscheen in 1995, een gevestigde naam in de Scandinavische misdaadliteratuur. Voor haar debuut ontving ze onder andere de Glazen Sleutel, een prestigieuze prijs voor de beste Scandinavische misdaadroman. Het boek werd opgedragen aan haar overleden vader, die vlak voor zijn dood de publicatie nog net kon meemaken. De laatste naar het Nederlands vertaalde misdaadroman van Fossum werd in 2012 gepubliceerd, en kwam uit onder de titel Ik kan in het donker zien.  

In Hellfire treft de lezer opnieuw inspecteur Sejer. In een verroeste caravan worden de resten van een jong kind en haar moeder aangetroffen. Meteen start er een zoektocht naar de moordenaar die deze gruwelijke daad op het geweten moet hebben. Inspecteur Sejer wordt geconfronteerd met de brutaliteit van deze daad en is vastbesloten om de moordenaar op te sporen.  

De nieuwe Fossum laat ook maatschappelijke thema’s aan bod komen. Zo is er aandacht voor armoede in een welvarende maatschappij en de armzalige situatie waarin ouderen terecht kunnen komen. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe Karin Fossum in de Nederlandse boekwinkel verkrijgbaar is en onder welke Nederlandse titel dit zal zijn.

Bron: Boekblad.nl

Foto Karin Fossum: Arild SønstrødOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Nieuw boek Karin Fossum bij uitgeverij Marmer

 

Gerelateerd

Over

Karin Fossum

Karin Fossum

Karin Fossum, pseudoniem voor Karin Mathisen (1954) is een Noorse schrijfster v...

Gesponsorde boeken