Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Nieuw: het 'Diversiteit in YA'-Café

door Hebban Crew 1 reactie
Young Adult is hét genre bij uitstek waar diversiteit een rol moet/mag/kan spelen en ook steeds meer speelt. In het kersverse 'Diversiteit in YA'-café kun je uitgebreid van gedachten wisselen over diversiteit in Young Adult-boeken (en fictie in bredere zin). De kroegbazen zijn Elke en Laurie.Welkom in het Diversiteitscafé waar diversiteit in fictie het kernonderwerp is. Wat heb jij deze week beleefd in je boeken?

Het 'Diversiteit in YA'-café

Discussie: Wat vind je van de opkomst en vraag naar meer diverse YA?

In dit nieuwe café gaan we regelmatig een boeiende discussie aan met elkaar. Diversiteit is een hot item, wereldwijd, en niet alleen in YA-boeken. Wat vind jij van de stijgende vraag naar meer diversiteit in YA-romans? Ben je er blij mee, vind je het goed, spannend, fijn, fout, stom, onnodig? Laat het onder dit artikel weten.

Meeleesboek

In 'Diversiteit in YA' lezen we ongeveer elk kwartaal samen een boek dat binnen het thema past. De volgers van het café kunnen helpen kiezen. Iedereen die het boek heeft (gelezen) of kan en wil bemachtigen is welkom om aan te sluiten bij de discussie. Op 16 augustus beginnen we te lezen met het eerste boek en dat is Ik geef je de zon van Jandy Nelson, doe je mee? Het boek is nieuw verkrijgbaar in paperback, dwarsligger en ebook en tweedehands. Als je graag meeleest, kun je onder dit artikel kort iets over jezelf vertellen en laten weten of je het boek al hebt.

Leestips

We delen graag Young Adult-leestips met je die passen in het thema 'diversiteit'. Deel jij jouw tips ook met ons? Vertel jouw diverse leestip onder dit artikel, vertel waarom het een goed boek is en op welke manier diversiteit een rol speelt in het boek.

What's next?

Zijn er andere onderwerpen binnen dit thema waarover jij graag wilt kletsen met Hebban-lezers? Geef een seintje aan een van de beheerders van het café en zij nemen je idee in beraad! 

Het 'Diversiteit in YA'-café

 


Over de auteur

Hebban Crew

2129 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nieuw: het 'Diversiteit in YA'-Café

 

Gerelateerd

Hebban Spots

Diversiteitscafé

51 volgers

Er zijn zoveel verschillende mensen op de wereld, met zoveel verschillende talen, kleuren, uiterlijke kenmerken, innerlijke 'struggles', genderidentiteiten, seksuele voorkeuren etc. dat het niet...

Gesponsorde boeken