Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Nieuw: Vijf boekverkopers. Eén boek. Eén verdict.

door Sander (Hebban Crew) 1 reactie
Dinsdag a.s. is de aftrap van een nieuwe rubriek op Hebban: Hot or not. Een panel van boekverkopers leest en beoordeelt nieuw te verschijnen boeken en peilt de temperatuur ervan. Maakt het boek de vaak hooggespannen verwachtingen waar? Wordt het de hit waar uitgevers van dromen? Vijf boekverkopers. Eén boek. Eén verdict: hot or not. Vandaag stellen we ons panel voor.

  

Marlous Mutsaers (Boekhandel Giannotten Mutsaers, Tilburg)

Marlous Mutsaers werkt al bijna veertig jaar in boekhandel Gianotten en groeide uit tot het gezicht ervan. Terwijl de naam van de zaak een paar keer veranderde, bleef zij de vaste waarde voor iedereen die een boek zocht. Maart vorig jaar bereikte ze, samen met haar zoon Ruud, overeenstemming met de curator voor de overname van de winkel in Tilburg. De winkel werd omgedoopt tot Boekhandel Gianotten Mutsaers en opende een week later haar deuren. Boekhandel Gianotten Mutsaers is een winkel met een breed en diep assortiment boeken en aanverwante artikelen.

Marlous: ’Elke dag ben ik nog blij dat het ons gelukt is om deze winkel over te nemen. Eindelijk weer dat kunnen doen waar onze klanten blij van worden en er weer een echte Tilburgse winkel van maken is het leukste wat er is. Nou, buiten mijn kleindochter dan :)’

Bezoek ook eens de site van boekhandel Gianotten Mutsaers

 

Ro van Doesburg (Boekhandel De Mandarijn, Gorinchem)

Ro van Doesburg is eigenaar van boekhandel De Mandarijn in Gorinchem. De Mandarijn is een volledig zelfstandige boekwinkel en is gevestigd in Dit is in Betlehem. Een prachtige patriciërswoning uit 1566. Sinds 2015 is op de bovenverdieping van De Mandarijn ’t Steinzium gevestigd. Dit is de afdeling klassiekers die volledig is gestoeld op de Gids voor de wereldliteratuur van Pieter en Jet Steinz. Naast boekhandelaar is Ro van Doesburg dichter, stadsdichter en vrijdenker op het gebied van cultuurmarketing.

Bezoek ook eens de site van boekhandel De Mandarijn.

 

Willemijn van Geldrop (Boekhandel Scheltema, Amsterdam)

Willemijn is sinds de herrijzenis van Scheltema verantwoordelijk voor de website en de social media van de boekhandel. Daarvoor werkte ze bij Polare en heel kort bij De Slegte. Bij Scheltema is het haar taak om de bezoekers online met hetzelfde gemak als in de winkel van het brede assortiment te voorzien. Zoals het een gezonde (online) boekverkoper betaamt, leest ze graag en dan het liefst literatuur uit de Caraïben. Scheltema is gevestigd aan het Rokin 9 te Amsterdam en heeft 120.000 boeken op voorraad, zowel nieuw, tweedehands als ramsj.

Bezoek ook eens de site van Scheltema.

 

Chris van Dongen (Zwart op Wit boekhandel, Amsterdam)

Zwart op Wit boekhandel in de Utrechtsestraat in Amsterdam begon in 1985 als literaire inloopwinkel, zoals we dat toen noemden. Chris begon daar in 1987 als hulpje op de zaterdag om wat bij te verdienen tijdens zijn studie. Zwart op Wit heeft naast literatuur ook geschiedenis, filosofie en psychologie in het Nederlands en Engels in huis. Daarnaast een uitgebreide collectie van de beste jeugd- en kookboeken. En een fijne selectie niet-lullige postkaarten.

Toen bleek dat Chris nogal allergisch was voor het universitaire klimaat, besloot hij fulltime boekhandelaar te worden. Na een klein uitstapje in de televisiewereld kroop het bloed toch waar het niet gaan kon en was hij weer terug bij zijn oude liefde: het boekenvak. Zwart op Wit viert dit jaar zijn 30-jarige bestaan en heeft zich inmiddels bewezen als een onmisbare literaire factor in de Grachtengordel-Zuid.

Bezoek ook eens de site van Zwart op Wit.

 

Annette Jongen (Het Schiedams Boekhuis, Schiedam)

Annette Jongen werd geboren op 29 december 1969 in Nijmegen. Ze is geboren om te lezen. Op haar zesde was ze in het bezit van een eigen bibliotheekabonnement. In 1998 rolde ze in het boekenvak als kassahulp bij Boekhandel van Leeuwen in Schiedam en sindsdien is ze in de boekhandel werkzaam gebleven. Annette lééft boeken: lezen – niet alleen boeken maar ook alles daaromheen wat met boeken en lezen te maken heeft – verzamelen en verkopen. In 2000 haalde ze haar vakdiploma Boekhandel, heeft ze bij diverse boekhandels gewerkt en tweeëneenhalf jaar een eigen boekhandel gerund.

Nu is zij opnieuw bezig met het oprichten van een nieuwe boekhandel in Schiedam centrum. Motto: carpe librum!

Bezoek ook eens de site van het Schiedams Boekhuis.

Eerste aflevering Hot or not

Dinsdag 10 november a.s. trappen we af met het eerste boek in deze nieuwe rubriek. De leden van ons boekverkoperspanel hebben zich gestort op Furie en fortuin van Lauren Groff. Volgens uitgeverij Hollands Diep: 'Een literair meesterwerk dat alle verwachting overtreft'. Over hooggespannen verwachtingen gesproken. Er is maar één verdict: hot or not? Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
470 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Nieuw: Vijf boekverkopers. Eén boek. Eén verdict.

 

Gesponsorde boeken