Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Nieuw talent in Club van 17!

Jana Baeskens is 13 jaar oud als ze de Junior Journalistwedstrijd van het Davidsfonds wint. Nu, op 17-jarige leeftijd, ligt haar eerste boek in de winkel. ‘Veronica. Dagboek van een moordenaar’ is een duister, spannend en beeldend geschreven debuut door een Young Adult en daarmee een verdiend Boek van de Week!


De Club van 17 heeft er een lid bij. De jonge Vlaamse schrijfster schaart zich met haar debuut in een rijtje van grote namen: o.a. Françoise Sagan en Alberto Moravia brachten op tienerleeftijd hun eerste boek uit. Recenter deden Thomas Heerma van Voss (De allestafel, 19 jaar) en Solomonica de Winter (Achter de regenboog, 17 jaar) hetzelfde. 

In Veronica. Dagboek van een moordenaar verkent Baeskens het thrillergenre, maar zoekt ze tegelijkertijd de rand tussen YA en literatuur op. Grote thema’s als schuld, schuldgevoelens, rouw en loslaten komen aan bod. De schrijfster verweeft deze in het  coming-of-age-verhaal van een moordlustig hoofdpersonage, over vriendschap en familie, waarin de scheidslijn tussen verbeelding en realiteit grillig en vaag blijft.

‘Ik ben Veronica. Dat is precies de zin waarmee ik mijn dagboek moet beginnen. Een eenvoudige zin waar niemand veel van verwacht. Een onschuldige zin, dus niet zoals ik. Veronica komt van het Griekse Pherenikè, wat ‘brengster van de overwinning’ betekent. Mijn naam is niet wie ik ben, ik ben geen overwinnaar. Ik ben een moordenaar.’

Leesfragment:
Benieuwd geworden naar dit bijzondere debuut?
Lees hier de proloog en het eerste hoofdstuk. 

Fragment

Houd Hebban in de gaten, want binnenkort volgt een interview met de talentvolle schrijfster!

Over het boek:
"Ik ben Veronica. Ik heb een zus. Beter gezegd, ik had een zus. Mijn zus is dood. Mijn zus is dood en dat is mijn schuld. Het was niet mijn bedoeling om haar te vermoorden. Dat gebeurde gewoon."

De vijftienjarige Veronica is er steevast van overtuigd dat ze haar kleine zusje heeft vermoord, maar niemand lijkt haar te geloven. Op school wordt ze gemeden als de pest en dat zint haar wel, maar daar steekt de eigenzinnige Esmeralda een stokje voor. Veronica moet en zal Esmeralda's vriendin worden. Maar waarom precies? En ís Veronica wel echt een moordenaar?

Een verhaal over een zoektocht naar jezelf, een voorliefde voor namen, het gevaar van kussens en mensen die Veronica heten, maar bovenal over een onweerstaanbare moordlust.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Nieuw talent in Club van 17!

 

Gerelateerd

Over

Jana Baeskens

Jana Baeskens

Jana Baeskens (Brakel, BE) is amper 17. Ze studeert Latijn-Wetenschappen aa...

Gesponsorde boeken