Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Onderzoek: Jongeren lezen meer dan hun voorouders

In een studie over de leesgewoontes van de Amerikaanse y-generatie is gebleken dat jongeren meer lezen dan hun voorouders. Volgens het onderzoek is er meer kans dat een jongvolwassene afgelopen jaar een boek heeft gelezen dan dat ouderen dat hebben gedaan.

Uit onderzoek van het Pew Research Internet Project is gebleken dat jongeren uit Amerikaanse y-generatie (kinderen die zijn geboren in de periode tussen 1982 en 2001)veel meer lezen dan mensen vanaf dertig. Waar 79% van de mensen boven de dertig jaar ongeveer één boek heeft gelezen het afgelopen jaar en mensen ouder dan 65 jaar zelfs nog minder. Bij jongeren lag dit percentage van één boek per jaar maar liefst op 88%. Het gemiddelde aantal boeken dat jongere Amerikanen lazen (16 tot 29 jaar) ongeveer tien per jaar was. Van deze jongeren gaf 43% aan zelfs dagelijks te lezen.

Dit onderzoekt weerspreekt dus het idee dat jongeren minder lezen door onder andere de technische snufjes waar zij vandaag de dag mee opgroeien.

Samantha Shannon, schrijfster van onder andere Het bottenseizoen, vindt het verrassend dat mensen nog steeds zo verbaasd reageren op het feit dat jongeren zulke enthousiaste lezers zijn. Een minderheid leent het leeswerk in de bibliotheek. Dat deze steeds vaker sluiten is voor jongeren echter geen onoverkomelijk probleem. Volgens Samantha Shannon heeft dit niet te maken met desinteresse, maar dat er zoveel andere mogelijkheden zijn om te lezen.

Bron: Boekenkrant.comOver de auteur

Natasza Tardio

259 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Onderzoek: Jongeren lezen meer dan hun voorouders

 

Gerelateerd

Over

Samantha Shannon

Samantha Shannon

De Engelse auteur Samantha Shannon (Hammersmith, Londen, 1991) groeide op in Lon...

Gesponsorde boeken