Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Nieuwe boeken die opvallen #11

door Hebban Crew 9 reacties
Een van de verborgen pareltjes op Hebban is onze actuele tiplijst. Hierin vind je de honderd populairste nét verschenen boeken op Hebban. De lijst wordt dagelijks ververst op basis van de activiteit van de leden van onze community. Met deze tweewekelijkse rubriek lichten we vier interessante nieuwkomers uit en kun jij jouw wil-ik-lezen-lijst eindeloos aanvullen. Deze week staat de tiplijst in het teken van de Kinderboekenweek!

Dit artikel wordt enkele dagen voor publicatie samengesteld. Door de dagelijkse updates kan en zal het gebeuren dat de vermelde positie in dit artikel niet meer overeenkomt met de positie in de Hebban Tiplijst.

Hebban Lezerscommunity top 5

  1. Egalus van Marije Tolman
  2. Waanzinnige boomhutverhalen van Andy Griffiths en Terry Denton
  3. Door een roze bril van Vanessa Thuyns
  4. Vuurduivel van Nathalie Pagie
  5. Het huis aan de Herengracht van Jessie Burton

Uitgelicht door de redactie

Op nummer 73

De magie van de verboden toren

Auteur: Ben Guterson
Illustrator: Chloe Bristol
Vertaler: Imme Dros

De magie van de verboden toren is het nieuwste boek van 'Winterhuis hotel'-auteur Ben Guterson. Zack is net verhuisd met zijn familie en woont nu vlak naast een oude uitkijktoren. Als hij een meisje naar binnen ziet glippen, gaat hij haar achterna. Er waait een geheimzinnig briesje, alsof er iemand is die Zack niet kan zien. Samen met Ann vindt hij een medaillon, waarin vreemde letters zijn gekerfd. Wat is er waar van de verhalen die rondzingen over de toren? En waar komen die vreemde lichtflitsen in de donkere nacht vandaan? Het lijken wel boodschappen in morsecode. Kan Zack het mysterie ontrafelen?

Op nummer 98

Ik denk dat ik ontvoerd ben

Auteur: Pim Lammers
Illustrator: Sarah van Dongen

Kinderboekenauteur Pim Lammers debuteert met zijn poëziebundel voor kinderen Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten. Het staat vol gedichten over de bijzondere band met broers, zussen, vaders, moeders, opa's, oma's, ooms en tantes. Over traditionele of juist heel moderne families. Over de gesprekken die je hebt tijdens het eten. Over een tante die geen man is maar ook geen vrouw. Over racen met je oom in een rolstoel. Maar ook over stiekem verliefd zijn of over een oudere broer die ineens de deur van de badkamer voor je neus op slot doet.

Op nummer 25

Mus en kapitein Kwaadbaard en De Amorfe

Auteur: Kevin Hassing
Illustrator: Linde Faas

Kevin Hassing presenteert met Mus en kapitein Kwaadbaard en De Amorfe alweer het derde deel van zijn populaire jeugdreeks. In dit verhaal doemt een geheimzinnig schip op uit de mist dat recht op de kade van Zeeburgerdam afkomt. Het blijkt De Amorfe te zijn, een vaartuig dat gemaakt is van glas. Nero, de kapitein van het schip, vertelt dat hij met zijn bemanning mee gaat doen aan het Tetra Toernooi, een legendarisch evenement dat zich afspeelt op een drijvende stad midden in de oceaan. Hij vraagt Mus en haar vrienden ook mee te strijden. Mus twijfelt echter, want meedoen betekent je leven op het spel zetten.

Op nummer 68

Heel de wereld wordt wakker

Auteur: Jaap Robben
Illustrator: Sebastiaan van Doninck

Jaap Robben is vooral bekend om zijn non-fictie en romans voor volwassenen, maar schrijft ook kinderboeken. In Heel de wereld wordt wakker doet hij weer iets nieuws: hij verzamelde de 333 mooiste Nederlandse en Vlaamse gedichten voor kinderen, geschreven tussen 1990 en nu. Want poëzie is onmisbaar, het laat je nadenken en voelen, verrast en verrijkt je wereld – zeker als je jong bent. De gedichten zijn onder anderen van Akwasi, Bette Westera, Bart Moeyaert, Esther Naomi Perquin, Toon Tellegen, Ted van Lieshout en Joke van Leeuwen. Zij blinken uit in taalkunst, het vergroten van leesplezier en het doorgronden van de belevingswereld van kinderen. Een verzamelbundel die een leven lang meegaat.

Naar de volledige Hebban Tiplijst

In Hebban winacties en leesclubs

Waar vind je nog meer recent verschenen boeken waar veel reuring omheen is? In de Hebban winacties, Buzzen en leesclubs natuurlijk! Onderstaande boeken zijn een kleine greep uit ons aanbod. Is een leesclub al bezig en had je graag mee willen doen? Sluit dan vooral met een eigen exemplaar, je bent altijd welkom!

Alle winacties en leesclubs

Welke boeken in de Hebban tiplijst heb jij al op je wil-ik-lezen-plank gezet?

Reageer onder dit artikel.Over de auteur

Hebban Crew

2554 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nieuwe boeken die opvallen #11