Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Nieuwe boeken die opvallen #14

door Hebban Crew 7 reacties
Een van de verborgen pareltjes op Hebban is onze actuele tiplijst. Hierin vind je de honderd populairste nét verschenen boeken op Hebban. De lijst wordt dagelijks ververst op basis van de activiteit van de leden van onze community. Met deze tweewekelijkse rubriek lichten we vier interessante nieuwkomers uit en kun jij jouw wil-ik-lezen-lijst eindeloos aanvullen.

Dit artikel wordt enkele dagen voor publicatie samengesteld. Door de dagelijkse updates kan en zal het gebeuren dat de vermelde positie in dit artikel niet meer overeenkomt met de positie in de Hebban Tiplijst.

Hebban Lezerscommunity top 5

  1. November van Thomas Olde Heuvelt
  2. Spin van Lars Kepler
  3. Langste. Kerst. Ooit van Lisette Jonkman
  4. De wensenwinkel van Saskia M.N. Oudshoorn en Chantal Claassen
  5. Daniels belofte van Marijke Vos

Uitgelicht door de redactie

Op nummer 26

Onze moeder was een seriemoordenaar

Auteur: Gregg Olsen
Vertaler: Sandra J. Paul

Telkens wanneer de zussen Nikki, Sami en Tori het woord 'moeder' horen, wekt het zelfs tien jaar later nog herinneringen op aan hun kindertijd. Achter de gesloten deuren van haar boerderij in Raymond, Washington, onderwierp hun sadistische moeder Shelly haar dochters aan misbruik, vernedering, marteling en psychische terreur. Hun band zorgde ervoor dat ze wisten te overleven in deze escalerende nachtmerrie die zijn hoogtepunt bereikte in het plegen van meerdere moorden. Gregg Olsen tekende het verhaal van Nikki, Sami en Tori op in deze huiveringwekkende true crime die in Amerika al een bestsellerstatus heeft bereikt.

Op nummer 32

De hoofdrol

Auteur: Janice Hallett
Vertaler: Kees van Weele

Een slimme, moderne Agatha Christie die bestaat uit e-mails, berichten en brieven van de leden van de Fairway Players-toneelgroep. Een van hen is dood, een ander zit in de gevangenis. Maar is dat wel de echte schuldige? De echte moordenaar heeft zichzelf allang verraden en het antwoord ligt verscholen in de tekst. Misschien zit het wel in de informatie over de benefietavond voor de levensreddende behandeling van de kleine Poppy (en de vraag of het opgehaalde geld wel op de goede plek terecht is gekomen). Of misschien in de e-mails van de leden van de toneelvereniging over twee geheimzinnige nieuwkomers. Of in de correspondentie om de felle strijd om de hoofdrol. Het is duidelijk dat diverse leden iets te verbergen hebben.

Op nummer 45

Een tweede leven

Auteur: R.C. Sherriff
Vertaler: Inge Kok

Na de herontdekte klassieker Twee weken weg van R.C. Sherriff uit 1931 is er ook een andere roman van hem in Nederlandse vertaling verschenen. Meneer Baldwin is onlangs met pensioen gegaan en is vol hoop en plannen voor de toekomst. Maar enkele maanden later is hij verveeld, sikkeneurig en depressief. Zijn vrouw Edith is eveneens uit haar doen; ze heeft nu voortdurend een metgezel die haar de hele dag op de vingers kijkt. Bovendien hebben ze elkaar niets meer te zeggen nu ze de hele dag samen zijn. Ten einde raad stelt Edith een wandeling voor naar een van hun lievelingsplekjes op het platteland. Dat uitstapje zal hun leven veranderen: ze zien er een huis te koop staan en besluiten het in een opwelling te kopen.

Op nummer 49

Ergens in de sneeuw

Auteur: Linde Faas

Illustrator en prentenboekmaker Linde Faas woont in Noorwegen en dat schittert door in het hartverwarmende kerstverhaal Ergens in de sneeuw heen. Het is bijna Kerstmis. Overal in de stad zijn de mensen in kerststemming, behalve in één huis: het huis van het meisje. Haar vader is te druk om het huis te versieren en een kerstboom op te zetten. Als ze door de stad dwaalt, steekt er een sneeuwstorm op. Midden in die witte wereld doemt de gedaante van een eland op, die het meisje meeneemt naar het winterbos. Daar staat, tussen alle grote bomen, een kleine dennenboom. Als een kerstboom zonder versiering. Samen met de eland gaat het meisje op zoek naar de mooiste schatten uit het bos om de boom mee te versieren. Steeds meer bosdieren helpen mee. Nu ontbreekt alleen nog haar vader ...

Naar de volledige Hebban Tiplijst

In Hebban winacties en leesclubs

Waar vind je nog meer recent verschenen boeken waar veel reuring omheen is? In de Hebban winacties, Buzzen en leesclubs natuurlijk! Onderstaande boeken zijn een kleine greep uit ons aanbod. Is een leesclub al bezig en had je graag mee willen doen? Sluit dan vooral met een eigen exemplaar, je bent altijd welkom!

Alle winacties en leesclubs

Welke boeken in de Hebban tiplijst heb jij al op je wil-ik-lezen-plank gezet?

Reageer onder dit artikel.Over de auteur

Hebban Crew

2425 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nieuwe boeken die opvallen #14

Gesponsorde boeken