Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Nieuwe editie van Barts Boekenclub met Hebban Proza Pitches

Op woensdagavond 6 april vindt er een nieuwe editie van Barts Boekenclub plaats. Schrijfsters Marcia Luyten en Anne Eekhout zijn te gast om te praten over hun laatstverschenen boeken 'Het geluk van Limburg' en 'Op een nacht'. Plus twee Hebban Proza Pitches!

In 2015 was het precies vijftig jaar geleden dat minister Joop den Uyl de sluiting van Limburgse steenkolenmijnen aankondigde. Er kwam een einde een samenleving waarin kerk, mijn en staat een totalitaire regie voerden over het mijnwerkersbestaan. In haar boek Het geluk van Limburg schetst econoom en cultuurhistoricus Marcia Luyten de glorie en ondergang van de Nederlandse mijnkoolindustrie aan de hand van de bewogen familiegeschiedenis van zanger Jacques Vinders. Terwijl zijn ster rees, begon in de Mijnstreek het verval. Naar aanleiding van Het geluk van Limburg zal de singer-songwriter Harold K verschillende nummers brengen met betrekking tot ‘de koel’. 

Schrijfster Anne Eekhout is te gast naar aanleiding van haar tweede roman Op een nacht. Hierin vertelt zij het verhaal van James die de enige gevangene is van het Gebouw, een tehuis waar onredelijkheid en onuitsprekelijk lijden de boventoon voert. Alleen als hij slaapt verandert alles. Dan wordt hij tijdelijk bevrijd en leeft hij bij zijn familie (zijn vrouw Ana en dochtertje Penelope). Maar ook in dat parallelle leven wordt hij geplaagd door de groeiende angst dat zijn dochter iets verschrikkelijks zal overkomen. Als Penelope plotseling verdwijnt, verliest hij meer en meer grip op de werkelijkheid. Maar welke werkelijkheid is dat?

Verder die avond: de Hebban Proza Pitch, hét podium in Amsterdam voor jong literair talent! Ditmaal met Chinouk Thijssen (over haar YA-thriller Hij is van mij) en Ria Schopman (over haar literaire roman Alea).

Barts Boekenclub start 6 april om 20:30 uur en vindt plaats in theater Het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. De toegang bedraagt €10. Voor student en CJP: €6. 

Reserveren via: www.bettyasfaltcomplex.nlOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nieuwe editie van Barts Boekenclub met Hebban Proza Pitches

 

Gerelateerd

Over

Anne Eekhout

Anne Eekhout

Anne Eekhout (1981) hield zich na de middelbare school bezig met verschillende o...

Gesponsorde boeken