Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Nieuwe fantasytitels in 2015

De nieuwe zomerbrochures worden door de uitgeverijen uitgestuurd, boordevol nieuwe titels. Voor boekverkopers en pers altijd om te smullen. We zijn de flauwste niet en delen graag, dus hier zijn de nieuwe titels uit de zomerbrochures!

Al verschenen

Op 7 mei verscheen het eerste deel van de sciencefictionserie die in het buitenland alle prijzen in de wacht sleept: Het recht van de Radch van auteur Ann Leckie. Morgen verschijnt het eerste deel van een interview met Ann Leckie en gaat de eerste recensie online.

Ook vandaag verschenen is het vierde boek van de Zuid-Afrikaanse Lauren Beukes, die bekend is van Schitterende meisjes. Eind mei is ze in Nederland en jij kunt haar ontmoeten en dat nieuwe boek, Gebroken monsters, winnen!

Van onze eigen Jasper Polane is het vervolg op zijn fantasydebuut Lege steden verschenen: Vorstin van de kou. Het is het tweede deel in De Onzichtbare maalstroom-reeks. De eerste geluiden zijn erg positief. Het boek lijkt nog hogere ogen te gooien dan zijn eersteling.

Niet te missen voor elke GoT-fan is het meesterlijke overzichtswerk De verborgen geschiedenis van Westeros en Game of Thrones, samengesteld en geschreven door George R.R. Martin zelf en de makers van de website Westeros.org. Vanaf april is er een notitieboekje in de stijl van Game of Thrones beschikbaar, in twee edities. Ga jij voor Huis Stark of Huis Lannister?

Ook net verschenen:
Amber Lough - De Vuurwens (Oorlog van de Wensengevers #1)
Joost Uitdehaag - Fulia (Books of Fantasy)
Peter Adriaens - Het einde komt (Schrijverspunt)
Angelique Borgmeijer - Verdriet (Brave New Books)
Atalanta Nèhmoura - De Wolvenmeesteres (De kronieken van Ulriach de Waanzinnige #5, Books of Fantasy)
Peter van Rillaer & Christophe Vermaelen - De gezellen van Nez (Erfgenaam van Herlewinne #1, Celtica Publishing)
Ruben Stoel - Zaminion (Free Musketeers)

Mei

Richard Schwartz komt op 15 mei met het eerste deel van de Godenoorlogen: De Roos van Illian. De serie is een vervolg op de boeken van Het Geheim van Askir.

Op 22 mei ook een nieuwe serie van Karen Miller (bekend van de Koningmaker Koningbreker-reeks): De Valkentroon (Kroon van Hebzucht, Macht en Strijd #1).

Nog meer verwacht in mei:
12 mei - Patrick en Daniël Kurpershoek - Het boek der angsten (Scelta Publishing)
13 mei - Cinda Chima Williams - Koningin in ballingschap (Zeven Koninkrijken #2, eerder uitgebracht onder serietitel De Zwarte Kunst)
19 mei - Neil Gaiman - De oceaan aan het einde van het pad (gebonden herdruk van 10,- euro)
19 mei - Anne Bishop - Zwarte veren (De Anderen #2, vervolg op Rode letters)

Juni

Station Elf van Emily St John Mandel won net de Arthur C. Clarke Award. Op 1 juni wordt de Nederlandse editie verwacht.

Op 3 juni kunnen we van vlaming Bavo Dhooge Styxmata verwachten, het vervolg op Styx, een boek over een zombie-agent. Styx is momenteel aan een internationale carrière begonnen, in november van dit jaar wordt het in een Engelse vertaling uitgegeven door Simon & Schuster.

Ook in juni:
8 juni - David Hair - Maanvloed (De brug der getijden #4)
12 juni - Lara Adrian - Corinne (Middernacht #9) 'Vijftig tinten fantasy', 18+
19 juni - Pierre Grimbert - De schaduw van het verleden (Het geheim van Ji #3)
24 juni - Guido Eekhaut - De geur van woestijnen (uitgeverij Vrijdag)

Juli

De Australische auteur Garth Nix schreef tien jaar geleden de Abhorsen- of Oude Koninkrijk-trilogie, met daarin de delen Sabriël, Liraël en Abhorsen. Nu vult hij die serie aan met een prequel: Clariël. De eerdere delen zijn ter ere hiervan al opnieuw uitgebracht in midprice-edities.

Tisa Pescar (bekend van Alfa en Maire) komt op 22 juli met een volledig nieuw boek De dochter van de Toragh.

Aan het einde van juli, op de 27e kunnen de Nederlandse lezers van Terry Pratchett eindelijk gaan genieten van het meest recente deel van de Schijfwereld-reeks: Op stoom. Zoals iedereen wel weet is Pratchett helaas onlangs overleden. Het in september te verschijnen boek The Shepherd’s Crown zal de allerlaatste Discworld-titel zijn, tenzij dochter Rhianna plannen heeft.

Op 17 juli wordt het eerste deel van Lockwood en Co verwacht, een nieuwe serie van Jonathan Stroud. Het boek heet De schreeuwende wenteltrap. Twee maanden later volgt het tweede deel, De fluisterende schedel. Het is voor de jongere fantasylezers bedoeld, maar als deze nieuwe reeks net zo leuk is als de grappige Bartemaeus-boeken van Stroud, kun je ze op je 80e ook nog prima lezen.

Meer in juli:
14 juli - Chrysler Szarlan - De vrouwen van Hawley
15 juli - Terry Goodkind - Verscheurde zielen (Richard & Kahlan-boek #3 in hardcovereditie)
15 juli - Andrzej Sapkowski - De vuurdoop (The Witcher-reeks)
15 juli - Markus Heitz - Dwergen-reeks in nieuwe uitgaven

Augustus

Het zwaard van het noorden van Luke Scull is het vervolg op De donkere broederschap, dat twee jaar eerder verscheen. Dit tweede deel is al een aantal keer heen en weer geschoven door de uitgever. We hebben goede hoop dat het nu echt op 12 augustus gaat verschijnen. De serie is een aanrader voor GoT-lezers.

Op 17 augustus verschijnt De triomf van de dwergen, het langverwachte vijfde deel in de Dwergen-reeks van Duitser Markus Heitz.

Meer goed nieuws van de Duitse auteurs. Ook Bernard Hennen komt met een nieuw deel in een langlopende reeks: De oorlog der werelden is het zevende zevende deel in de Drakenelfen-serie.

18 augustus verschijnt het derde deel van De verborgen universiteit van Natalie Koch. Het draagt de titel De stad van de alchemist en is het slot van deze reeks.

12 augustus verschijnt van Susan Ee het derde en laatste deel in de Angelfall-serie: Penryn & het gevecht om hemel en aarde. Het eerste deel, Penryn & het einde der dagen, kun je vanaf augustus voor een miniprijsje van 7,99 aanschaffen.

September

Een klassieker: Lud-in-de-Mist van Hope Mirrlees wordt heruitgebracht op 10 september in een fris en modern jasje.

Op 15 september is eindelijk weer een nieuwe editie leverbaar van Aardzee van Ursula Le Guin. Deze mooie editie bevat Machten van Aardzee, De tomben van Atuan en Koning van Aardzee.

Op 23 september komt een van de belangrijkste titels van dit jaar uit: De geheimen van de nar van Robin Hobb, een vervolg op De moordenaar van de nar. Dit zal het tweede deel worden van De boeken van Fitz en de Nar dat erg goed werd ontvangen.

Een vertaling van een ouder boek dat George Martin schreef samen met meerdere andere auteurs zal op 11 september verschijnen als Het spel der spellen/Wildcards. Een mooie poging om alles te verkopen dat de auteur met de gouden handen heeft voortgebracht, maar het is heel andere materie dan Game of Thrones, dus

Op 18 september komt auteur Jen Williams met De ijzeren geest, het vervolg op het debuut De gouden belofte.

Oktober

Voor oktober staat een prachtige editie van Amerikaanse goden van Neil Gaiman gepland en het vierde deel in de Erfgenaam-reeks van auteur Cinda Chima Williams: De erfgenaam van de tovenaar. Opvallend, aangezien het derde deel al in 2011 werd uitgebracht.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Nieuwe fantasytitels in 2015

 

Gerelateerd

Overig

Nieuwe sf- en fantasytitels in 2015

op 08 mei 2015 door Hebban Crew 38 boeken 3 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken