Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Nieuw op Hebban: In bezit en Uitgeleend

door Hebban Crew 57 reacties
Hebban luistert naar haar bezoekers en werkt continu aan nieuwe functies en verbeteringen van de site, zodat jullie ervaringen steeds beter worden. In afwachting van de komst van de nieuwe Hebban App, zijn er deze week twee nieuwe functies uitgerold: In bezit en Uitgeleend. We vertellen je graag hoe het werkt!

Op Hebban kun je bij elk boek eenvoudig de status ervan registreren. Zo beheer je je persoonlijke boekenplanken met de boeken die je nog wilt lezen, de boeken die je nu leest en de boeken die je gelezen hebt.  

Daarnaast kun je ook aangeven of ze een Favoriet van je zijn en of je ze wilt lezen of gelezen hebt voor je Hebban Reading Challenge. Maak je een extra eigen boekenplank aan, dan kun je ze ook nog daarvoor selecteren. Deze week zijn er twee handige opties aan toegevoegd. 

Zo kun je nu bij elk boek aangeven of je het boek in bezit en of je het hebt uitgeleend

In bezit

Het gebeurt de beste onder ons, een boek kopen dat je al in je kast hebt staan. Of een boek zelfs openslaan en lezen om er dan vervolgens halverwege achter te komen dat het allemaal wel heel bekend klinkt en dat je de plot doorziet alsof je een doorgewinterde rechercheur bent. Al gelezen! Tijdens de voorbereidingen van de 'Ja, ik wil lezen'-actie realiseerden we ons dat een boek dat iemand nog op 'Wil ik lezen' heeft staan niet per se een boek is dat niet al keurig klaar ligt in de kast, op het nachtkastje of op een enorme Nog Te Lezen-stapel. We besloten in actie te komen en een 'In bezit'-functie te maken, die werkt in combinatie met de reguliere planken. Je kunt dus een boek op een willekeurige leesstatus hebben staan én op In Bezit aanvinken. Handig!

Je vindt je 'In bezit'-verzameling hier terug.

 

Maar ik had een eigen 'In bezit'-plank aangemaakt

Voor iedereen die een eigen plank had aangemaakt met de woorden 'bezit', 'gekocht' en/of 'eigendom' (minus planken als 'wil ik ooit lezen, maar nog niet in bezit') in de titel, zijn die planken overgezet naar de verbeterde functie. Dat kun je makkelijk even controleren door te kijken of de inhoud van die beide planken gelijk is. Je kunt daarna je eigen gemaakte plank eventueel verwijderen om verder gebruik te maken van de nieuwe 'In bezit'-functie.

Uitgeleend

Wat je in je bezit hebt, kun je ook uitlenen aan anderen. Nu is het uitlenen van boeken een precaire situatie. Je krijgt een boek niet altijd terug, of pas drie jaar later en met vlekken en vouwen waar je naar van wordt. Je kunt ervoor kiezen om je eigen boeken gewoon lekker voor jezelf te houden. Maar áls je uitleent, hou het dan goed bij. Dat kan met de nieuwe 'Uitgeleend'-vink.

Je vindt je uitgeleende boeken hier. Wellicht voegen we ooit nog toe de optie toe om te noteren aan wie je een boek uitgeleend, maar voorlopig zijn deze twee nieuwe functies alleen voor jouzelf zichtbaar.

De Hebban App komt in september!

In september lanceert Hebban haar boekenapp voor Apple iOS en Android smartphones. In de app kun je onder andere je Hebban boekenplanken beheren, boeken opzoeken en waarderen en je reading challenge bijhouden. Ook zie je er welke boeken er binnenkort verschijnen en welke boeken het heel erg goed doen op Hebban. De app is uitgevoerd met een scanner om snel boekbeoordelingen te kunnen vinden. Superhandig als je in de boekhandel staat en twijfelt tussen boeken om te kopen. De apps worden ontwikkeld door DTT in Amsterdam. Lees meer...Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nieuw op Hebban: In bezit en Uitgeleend

 

Gesponsorde boeken