Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Nieuwe generatie; nieuwe selectie in 'De Prinses'

Kiera Cass maakte in 2012 haar officiële YA-debuut, en wat voor een! Het eerste deel in haar Selectie-trilogie was een enorm succes en uiteindelijk werden van de gehele trilogie in Nederland alleen al meer dan 30.000 exemplaren verkocht. Reden voor een vervolg, dat zich twintig jaar later afspeelt en waarin we kennismaken met De Prinses! Lees de eerste twee hoofdstukken en win het boek!


De Prinses, Eadlyn, dochter van America en Maxon, hoorde jarenlang de verhalen aan over de ontmoeting van haar ouders. Nu is nu zelf aan de beurt om haar eigen selectie te houden, ook al ziet ze daar als een berg tegenop en wil ze nog helemaal niet trouwen. Zal zij net zoveel geluk weten te vinden als haar vader en moeder? Of moet ze daarvoor haar eigen ego en wellicht zelfs vooroordelen opzijzetten?  

Wilde je altijd al weten hoe Maxon zich destijds moest voelen? In De Prinses bezie je de selectie van de andere kant. Waar in de trilogie de gehele wedstrijd werd verteld vanuit America’s perspectief, die met tig andere meisjes moest strijden om de begeerde prins, lees je nu hoe het moet voelen om zelf de hoofdprijs te vormen in een bizarre datingwedstrijd.    

Eadlyn komt daardoor misschien niet meteen al te sympathiek over op de lezer, ontdekken we op Goodreads. Ze wordt beschreven als onvolwassen en verwend, anderen vinden haar intimiderend, maar sterk. Kiera Cass zegt daarover op haar website:  

‘Als je naar de cover kijkt, kun je al een beetje zien dat ze niet hetzelfde soort meisje is als haar moeder toen die in deze situatie verzeild raakte. Het is vreemd om te moeten wennen aan een nieuwe stem, maar ik houd van haar hoe ze is, en ik hoop dat jullie dat ook zullen doen.’ 

Exclusief leesfragment
Lees en oordeel zelf, want Hebban deelt exclusief de eerste twee hoofdstukken van De prinses!  

Lees hier de exlusieve voorpublicatie

Win
Was jij een enorme fan van de Selectie-trilogie? Dan mag je dit boek niet missen. Een prinses, een selectie en heel veel jongens die om haar hand dingen. Zit the one erbij? Klik op het giveawaykader rechts van dit artikel om mee te doen aan de winactie.  

Over het boek:
Na het enorme succes van De selectie, De elite en De one schreef bestsellerauteur Kiera Cass dit spannende vervolgverhaal. Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Nieuwe generatie; nieuwe selectie in 'De Prinses'

 

Gerelateerd

Over

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is een Amerikaanse schrijfster van Young Adultboeken. Ze startte vers...

Gesponsorde boeken