Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Nieuwe regisseur voor 'Penoza'

door Hebban Crew
Shariff Korver wordt de tweede regisseur van het vierde seizoen van Penoza. Volgens de KRO zal de nieuwe serie in het najaar van 2015 te zien zijn.

Shariff Korver studeerde in 2012 af aan de Filmacademie. Zijn eerste speelfilm, De Infiltrant, is afgelopen zaterdag in première gegaan op het Nederlands Film Festival.

Penoza gaat over over huisvrouw Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die na de plotselinge dood van haar man (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in het criminele circuit over te nemen. Na het spectaculaire slot van seizoen 3 was het lange tijd onzeker of er inderdaad een vierde reeks zou komen. De finale haalde een kijkcijferrecord.

Diederik van Rooijen, die ook de vorige drie series maakte, is de belangrijkste regisseur van Penoza IV. Maar de filmmaker werkt in Hollywood ook aan een remake van de klassieker The Birds. Daarom heeft de KRO een tweede regisseur benaderd voor de nieuwe reeks.

Het schrijversteam staat ditmaal onder leiding van Oscar van Woensel. Hij neemt het stokje over van Pieter Bart Korthuis en Franky Ribbens, die de meeste afleveringen van de vorige drie seizoenen voor hun rekening namen. Van een groot aantal acteurs is inmiddels duidelijk dat zij sowieso in het vierde seizoen van Penoza  terugkeren, zoals Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Loek Peters, Eric Corton en Gijs Naber.Over de auteur

Hebban Crew

2137 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nieuwe regisseur voor 'Penoza'

 

Gerelateerd

Over

Pieter Bart Korthuis

Pieter Bart Korthuis

Pieter Bart Korthuis (Hilversum, 1971) studeerde af aan de Nederlandse Film...

Gesponsorde boeken