Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Nieuwe roman Hafid Bouazza bij Hollands Diep

Twintig jaar na het verschijnen van zijn debuut 'De voeten van Abdullah' zal in mei 2016 de nieuwe roman van Hafid Bouazza verschijnen bij uitgeverij Hollands Diep.

Na het succes van zijn debuut publiceerde de Marokkaans-Nederlandse schrijver verscheidene romans, toneelstukken, essays, vertalingen en poëzie. De komst van Houazza bleef niet onopgemerkt in het literaire landschap door zijn veelzijdigheid en zijn debuut werd bekroond met E. Du Perronprijs en de Amsterdamprijs voor de kunst.

In 2004 won hij voor zijn roman Paravion de Gouden Boekenuil en sleepte een nominatie voor de AKO Literatuurprijs in de wacht. De roman beschrijft het leven van zoon Baba Baloek in een samenleving van achtergebleven vrouwen. Daarnaast is de auteur bekend vanwege zijn prominente rol in het publieke debat over de islam en de multiculturele samenleving.

In 2014 verscheen de laatste roman Meriswin van Bouazza, waarin de auteur verslag doet van het delirium ten gevolge van zijn alcholverslaving. Het werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs van dit jaar. In mei 2016 zal er een nieuwe literaire roman verschijnen onder de titel De belevenissen van Abori en Ribius.

Uitgeverij Hollands Diep is blij vereerd met de komst van Hafid Bouazza. Auteur en uitgeverij zijn met elkaar in gesprek over de uitgave van ander werk. Onlangs werd bekend dat schrijver Joost Zwagerman ook de overstap heeft gemaakt naar deze uitgeverij (zie nieuwsbericht Joost Zwagerman springt in Hollands Diep).Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Nieuwe roman Hafid Bouazza bij Hollands Diep

 

Gerelateerd

Over

Hafid Bouazza

Hafid Bouazza

Hafid Bouazza (1970-2021) was een Marrokaans-Nederlandse schrijver en vertaler. ...

Gesponsorde boeken