Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Nieuwe studie over Shakespeare kost 535 euro

Een Engelse uitgeverij brengt binnenkort een nieuw boek over William Shakespeare op te markt, ter gelegenheid van zijn vierhonderdste sterfdag (23 april). Aan de tweedelige studie hangt een prijskaartje waarop 400 Britse pond staat, oftewel 535 euro.

De Cambridge Guide to the Worlds of Shakespeare, een uitgave van Cambridge University Press, wordt de eerste internationale studie genoemd van de wereldwijde reputatie van William Shakespeare. Er werkten driehonderd deskundigen uit diverse disciplines aan mee, die werden aangestuurd door een commissie van redacteuren uit de Verenigde Staten, Brazilië, Nederland, Schotland en Japan.

Het eerste deel, getiteld Shakespeare's World, 1500-1600, bevat een uitgebreide studie van de wereld waarin de Engelse toneelschrijver, dichter en auteur en zijn leeftijdgenoten leefden. Het tweede deel, The World's Shakespeare, 1660 - Present, onderzoekt hoe Shakespeare in de afgelopen vier eeuwen is uitgegroeid tot een cultureel icoon. Volgens is de studie met meer dan 300 afbeeldingen 'rijkelijk geïllustreerd en geschikt voor zowel niet-academische fans van Shakespeare als studenten en professionals uit de theaterwereld. Het boek is vanaf 1 februari te verkrijgen.

Bij dezelfde uitgeverij verschijnt ook Shakespeare Circle: An Alternative Biography. Dit boek bevat een verzameling essays over de levens van de mensen 'die Shakespeare het best kenden - zijn familie, vrienden, collega-acteurs en bazen'.

Bron: The BooksellerOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nieuwe studie over Shakespeare kost 535 euro

 

Gesponsorde boeken