Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Nieuwe vlag voor planeet Aarde

Planeet Aarde heeft een eigen vlag. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

De Zweed Oskar Pernefeldt heeft een vlag voor onze planeet ontworpen: een blauwe ondergrond met zeven witte rondjes, die - net zoals bij de Olympische Spelen - in elkaar geschoven zijn. Het idee hierachter is dat alles en iedereen die op Aarde leeft met elkaar verbonden is en van elkaar afhankelijk. De vlag zou onze planeet moeten gaan vertegenwoordigen.
Op dit moment wordt tijdens ruimtemissies en expedities gebruik gemaakt van verschillende nationale vlaggen, afhankelijk van welk land de reis betaalt. Volgens de Zweed vertegenwoordgigen ruimtereizigers meer dan alleen maar hun eigen land. Ze zijn de vertegenwordigers van onze hele planeet.
Onder andere NASA heeft bijgedragen aan het project van de Zweed.

Of de ruimtereizigers in De maan-zaak, het nieuwe boek van Stuart Gibbs, gebruik maken van een en dezelfde vlag valt te bezien, want hoewel de mens inmiddels op de Maan leeft, gaat het er allesbehalve vriendelijk aan toe. Er valt zelfs een dode.

De maan-zaak - Stuart Gibbs

In het jaar 2041 is het eerste permanente buitenaardse verblijf op de maan voor mensen een feit. De twaalfjarige Dashiell is een van de uitverkorenen die er mogen wonen. Het lijkt fantastisch, maar niemand op aarde kent de waarheid: het leven op de maan is oersaai! Kinderen mogen niet eens naar buiten – en om het nog erger te maken, het eten is er ver-schrik-ke-lijk, de leefruimte beperkt en de wc’s… De wc’s zijn het grootste drama ever. Op dag 188 van hun verblijf op de maan wordt dr. Ronald Holtz dood gevonden buiten de basis. Hij blijkt zonder dat iemand het wist de basis te hebben verlaten en heeft daarbij zijn ruimtepak niet goed aangedaan. De bevelhebber van de basis denkt al snel aan een ongeluk, maar Dash gelooft dat niet en gaat op onderzoek uit.

Binnenkort verschijnt op Hebban Junior een recensie van De maan-zaak.

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.Over de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Nieuwe vlag voor planeet Aarde

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken