Hebban vandaag

Nieuws /

Nieuws van de San Diego Comic-Con

Elk jaar weer is Comic-Con één van de grootste bronnen van nieuw (beeld)materiaal, geruchten en hype van en over nog niet verschenen fantastische films, series, comics en boeken. Hebban heeft een paar van de meest opvallende en spectaculaire nieuwtjes voor je op een rijtje gezet. Heb je eigen ontdekkingen en nieuwtjes, aarzel niet ze hieronder toe te voegen!

Star Wars VII: The Force Awakens

Het duurt nog maanden voordat SWVII in premiere gaat, dus is het heel fijn als er af en toe nieuw materiaal naar buiten komt. Ter gelegenheid van de San Diego Comic Con was er geen nieuwe trailer, maar er was wel veel om van te genieten, zoals deze vermakelijke 'behind the scenes'.

En het Star Wars panel was indrukwekkend, met niet alleen de nieuwe Star Wars sterren, maar ook Carrie Fisher (prinses Leia Organa), Mark Hamill (Luke Skywalker) en Harrison Ford (Han Solo). Stormtroopers nieuwe stijl begeleiden daarna de aanwezigen naar een openluchttheater, waar een heus Star Wars concert opgevoerd werd, compleet met vuurwerk (Endor na de Deathstar II battle, anyone?).

Het panel duurt ruim een uur, maar is zeker de moeite waard:

The Expanse TV serie

De boekenserie The Expanse (de eerste twee boeken zijn in het Nederlands vertaald als Leviathan ontwaakt en Calibans Strijd) is erg succesvol en er wordt een TV-serie van gemaakt door de zender Syfy. Tijdens Comic Con werd de hele pilot van The Expanse vertoond en io9, een van de meest invloedrijke sf- en fantasysites ter wereld, was er laaiend enthousiast over. Wij zullen het voorlopig met de tweede trailer moeten doen, maar die ziet er ook erg cool uit.

The Name of the Wind

The Hollywood reporter meldt dat The Name of the Wind, het boek van Patrick Rothfuss, tijdens Comic Con onderwerp is geworden van een verhitte biedoorlog tussen verschillende filmstudio's. Ondanks dat het boek al in 2007 verscheen (in 2010 in vertaling bij Meulenhoff Boekerij: De naam van de wind) is het nu dus dringen geblazen om het boek te verfilmen.

Game of Thrones/ The Winds of Winter

De Game of Thrones Hebban Page heeft de koppen van Comic Con al voor jullie gesneld, dus lees daar snel verder!

Het panel kun je hieronder bekijken (helaas zonder de showrunners en zonder George R.R. Martin, maar lees daarover meer op de GoT Hebban Page).

Batman v Superman: Dawn of Justice

Een van de dingen waar de meeste kritiek op was toen de meest recente Supermanfilm verscheen (Man of Steel), was de enorme verwoestingen die hij en Generaal Zod aanrichtten in Metropolis. Dat blijkt nu een prima aanleiding voor deze nieuwe film te zijn. Wat vind jij er van?

The Walking Dead/ Fear the Walking Dead

De trailer van het zesde seizoen van The Walking Dead ziet er ook weer bruut en akelig uit: precies zoals het hoort...

Ook werd er een trailer van een spinoff gelanceerd: Fear the Walking Dead. Nog een zombieshow? Kan de wereld dat aan? Het ziet er wel heftig uit en doet op meerdere momenten denken aan de verfilming van World War Z. Wat denk jij er van?

Shannara Chronicles TV-serie

MTV is bezig met het verfilmen van Terry Brooks' Shannara boeken. Hier is een eerste kijkje in de keuken, met mooie beelden en commentaar van showrunners en acteurs.

Dat moet een geweldig evenement zijn geweest! Wie wil er heen volgend jaar? Of: ben je er misschien geweest? We horen dan heel graag van je!

En ook als je zin hebt om een Hebban Page bij te gaan houden over één van deze onderwerpen, neem dan contact op met Hebban Fantasy eindredacteur Debbie van der Zande. De Game of Thrones Hebban Page bestaat al (ook daar kun je bij helpen), maar er is ook zeker plaats voor een Star Wars Page, een The Expanse Page of een Superhelden Page.Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

468 volgers
777 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Nieuws van de San Diego Comic-Con

 

Gerelateerd

Hebban Spots

Game of Thrones

77 volgers

Dit is een Hebban Page voor liefhebbers van de boeken van George R.R. Martin (ook wel 'Een lied van ijs en vuur') en/of de daarop gebaseerde HBO-serie. We waarschuwen altijd voor mogelijke spoilers...

Gesponsorde boeken