Hebban vandaag

Nieuws /

Nijmegen huisvest Boekenbal voor Lezers

Het Boekenbal voor Lezers, dat traditioneel op de laatste zaterdag van de Boekenweek wordt gehouden, vindt komend jaar plaats in Nijmegen. Het Nijmeegs Boekenfeest, dat haar 10-jarig jubileum viert, wordt voor deze gelegenheid eenmalig omgedoopt.

Alvast een datum om in de agenda te noteren of op de smartphone op te slaan: Op 19 maart 2016 wordt in Concertgebouw De Vereeniging de literatuur volgens de Stichting CPNB 'op grootste wijze' gevierd met schrijvers, dichters, muzikanten, kunstenaars, wetenschappers en natuurlijk: lezers. Onder anderen Boekenweekauteur Esther Gerritsen en Boekenweekessayist David Van Reybrouck geven acte de présence.

Het Boekenbal voor Lezers 2016 wordt in samenwerking met Stichting CPNB georganiseerd door een flink aantal instellingen: Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, Literair Productiehuis Wintertuin, de Bibliotheek Gelderland Zuid, Stadsschouwburg en De Vereeniging, Boekhandel Dekker vd Vegt, Faculteit der Letteren RU, Op Ruwe Planken en Radboud Reflects.  Afgelopen Boekenbal voor Lezers vond plaats in Haarlem.

Het thema van de Boekenweek is Duitsland, onder het motto Was ich noch zu sagen hätte. De 81ste Boekenweek wordt gehouden van zaterdag 12 t/m zondag 20 maart 2016. Deze laatste zondag is de traditionele NS Gratis Reizendag. Het 65e Boekenbal - dat feest is meer voor schrijvers dan voor lezers - vindt plaats op 11 maart 2016 in de Stadsschouwburg Amsterdam.


Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nijmegen huisvest Boekenbal voor Lezers

 

Over

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film...

David Van Reybrouck

David Van Reybrouck

David Van Reybrouck (1971) is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non...

Gesponsorde boeken