Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

‘Nimmernacht’ bekroond met SF & Fantasy Clubprijs

door Hebban Crew 3 reacties
De Australische auteur Jay Kristoff heeft met zijn fantasyroman ‘Nimmernacht’ de eerste SF & Fantasy Clubprijs in de wacht gesleept. De schrijver kreeg de meeste stemmen van het lezerspubliek.

Nimmernacht vormt het eerste deel in Jay Kristoffs trilogie over Mia Corvere, een van de dodelijkste leerlingen op een school voor huurmoordenaars, die wraak zweert te nemen op de moordenaars van haar eigen vader. Met een romeins aandoende setting in een wereld die rond drie zonnen draait heeft Kristoff toch een donker verhaal weten te creëren waarin goed en kwaad niet makkelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Daarover zegt hij in een interview:  

‘Nimmernacht is een verhaal over maskers, letterlijk en figuurlijk. Het idee dat de meest vrome, edelmoedige of altruïstische mensen eigenlijk degenen zijn met de donkerste geheimen. En dat het meisje in het zwart met het bebloede mes in haar hand soms het meest edelmoedige voornemen heeft van iedereen.’  

Over de start van deze fantasyserie was de SF & Fantasy Club al goed te spreken. ‘Nimmernacht is een goed uitgewerkt verhaal met oog voor details en hier en daar bizarre gebeurtenissen. Het is origineel en het brengt een ode aan de schaduw en aan alles wat zich daar beweegt,’ oordeelde zij eerder op de spot.  

Deel twee in de trilogie ligt vanaf januari 2019 in vertaling in de boekhandel. Overigens werd Jay Kristoff maar liefst twee keer genomineerd voor de Hebban Clubprijzen: het eerste deel van zijn YA-serie ‘Lifel1k3’ staat op de shortlist voor de Hebban Readers Clubprijs.        

Klik hieronder voor de volledige top 5 van de Hebban SF & Fantasy Clubprijs 2018

Klik hier voor de volledige uitslag

De Hebban Clubprijzen

Na enkele succesvolle edities van de Hebban Awards gaf de redactie het stokje dit jaar door aan de Hebban Clubs. Zij reiken de Hebban Clubprijzen uit, dé awards van de grootste genreliefhebbers op je favoriete boekensite. Na bekendmaking van de shortlists - samengesteld door de Hebban Clubs en met inbreng van hun volgers - konden lezers tussen 16 juli en 5 augustus 2018 stemmen op hun favoriete boeken uit verschillende genres. In totaal werden meer dan 5000 stemmen uitgebracht op de verschillende shortlists.

De bekendmaking van alle Hebban Clubprijzen kun je verwachten op de volgende data:

  • zaterdag 11 augustus: Chris Houtman wint de eerste Hebban Thriller Clubprijs 
  • dinsdag 14 augustus: Hebban Sf & Fantasy Clubprijs 
  • vrijdag 17 augustus: Hebban Feelgood Clubprijs 
  • maandag 20 augustus: Hebban Young Adult Clubprijs 
  • donderdag 23 augustus: Hebban Literatuur Clubprijs 
  • zondag 26 augustus: Hebban Jeugdliteratuur Clubprijs 
  • woensdag 29 augustus: Hebban Readers Clubprijs 


 

Wil jij zelf een vraag stellen aan de auteur? Laat jouw prangende vraag achter onder dit artikel. De antwoorden vind je binnenkort op Hebban!      Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: ‘Nimmernacht’ bekroond met SF & Fantasy Clubprijs

 

Gerelateerd

Over

Jay Kristoff

Jay Kristoff

Jay Kristoff (geboren 12 November 1973) is een Australische auteur van fantasy e...

Hebban Spots

Scifi & Fantasy Club

488 volgers

Welkom bij de Sciencefiction en Fantasyclub. De plek om je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond SF&Fantasy boeken te delen. Deze club wordt gerund door Yvette,...

Gesponsorde boeken