Advertentie

Hebban vandaag

Advertorial /

Nooit meer typen

Op vrijdag 5 juni organiseren Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Uitgeverij Podium een bijzondere, literaire avond rond de indrukwekkende verzameling schrijfmachines van W.F. Hermans.

Aanleiding voor deze avond is Nooit meer typen, het recent bij Podium verschenen boek over Hermans' schrijfmachineverzameling, prachtig vormgegeven door kunstfotograaf Philippe Debeerst.

Tijdens deze bijzondere avond staan het boek én de typmachines centraal. Speciaal voor deze gelegenheid worden de vier schrijfmachines waarop Hermans zijn meest bekende werken typte vanuit boekhandel Limerick in Gent naar de Brakke Grond overgebracht.

Het programma bestaat onder meer uit een gesprek met Philippe Debeerst, een voordracht van schrijver en Hermansbewonderaar Christophe Vekeman, een ‘liveshow’ typemachines gebruiken door auteur Dirk van Weelden en een gesprek met collectiebeheerder Gert Brouns.

Renske Jonkman gaat op filosofische wijze in op het feit dat we met (de terugkeer van) dingen als schrijfmachines, Instagramfilters en vinyl het verlangen lijken te hebben terug te keren in de tijd.

Odilo Girod (Coparck / Chop Wood) en singer-songwriter Marten de Paepe hebben voor Poetracks van literair productiehuis Wintertuin het gedicht Straattoneel van W.F. Hermans op muziek gezet en laten hun vertolking horen.

Wil jij bij deze avond aanwezig zijn?
Kijk hier voor het volledige programma en de kaartverkoop. Bekijk ook de Facebook-pagina van dit evenement.

Wat: Nooit meer typen
Wanneer: Vrijdag 5 juni 2015, 20.30 uur
Waar: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Prijs: €12, online €10Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Nooit meer typen

 

Gerelateerd

Over

Willem Frederik Hermans

Willem Frederik Hermans

Willem Frederik Hermans (1921-1995) was een Nederlandse auteur die over het alge...

Gesponsorde boeken