Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Notieboekjes

3 reacties
Vorig jaar heb ik voor het eerst een fysiek book journal bijgehouden. Een Moleskine boekje waarin ik noteerde welke boeken ik had gelezen. Vandaag wil ik dieper ingaan op het bijhouden van notities tijdens het lezen.

Sommige mensen maken complete verslagen over de boeken die ze gelezen hebben. Dat was in eerste instantie ook mijn bedoeling toen ik begon met het invullen van mijn book journal. Al snel verloor ik echter interesse in het notitieboekje. Er kwam toch niets in te staan wat ik ook al niet bewaarde op internet - bijvoorbeeld op Hebban en op mijn blog.

Ik liet mijn notitieboekje lange tijd links liggen, maar onlangs schafte ik toch opnieuw een klein boekje aan voor het maken van aantekeningen tijdens het lezen. Ik ben namelijk begonnen met het lezen van Mila 2.0 van Debra Driza. Een erg spannend boek met een hoofdpersoon waar ik me gemakkelijk in kan verplaatsen. Net als mij is Mila namelijk een heuse boekenwurm en om die reden kwam ik regelmatig boektitels tegen in het verhaal. 

Ik weet niet waar jullie van houden, maar ik ben een groot liefhebber van verwijzingen naar pop culture in boeken. Of de hoofdpersoon van het boek nu net zo'n Buffy the Vampire Slayer fan is als ik of haar eigen boekenblog bijhoudt - ik vreet het op! Dat is trouwens ook een van de redenen waarom ik vroeger zo graag naar Gilmore Girls keek. Rory was boekverslaafd en Lorelei had een geweldige smaak op het gebied van films - ik keek elke aflevering met een notitieboekje en pen binnen bereik om eventuele titels van boeken, films of artiesten op te schrijven. 
Met dank aan Gilmore Girls - en dat kleine notitieboekje - heb ik de film A Room With A View ontdekt (naar het gelijknamige boek) en enkele geweldige boeken. Onlangs vond ik dat notitieboekje weer terug en dat inspireerde me want tegenwoordig houd ik weer een notitieboekje en pen paraat en wel wanneer ik ga lezen. Ik vind het heerlijk om via de boeken die ik lees nieuwe dingen te ontdekken en ik krijg een aardig lijstje van boeken waarvan ik de titel tegen ben gekomen in andere boeken. Het lijkt me wel leuk om hiermee wat te gaan doen op Craving Pages en daarom ben ik van plan om regelmatig een overzichtje te maken van boeken, films of andere media die ik heb ontdekt in een boek. Het is namelijk de perfecte manier om aan te tonen hoe boeken je horizon kunnen verbreden en je leven kunnen verrijken. 

In Mila 2.0 kwam ik de titel van het boek A Handmaids Tale tegen. Ik heb het boek inmiddels opgezocht in de Kobostore en op mijn Ereader gezet - ja, wel pas braaf nadat ik eerst drie andere boeken heb uitgelezen voor de 3-4-1 challenge ;) 

Inmiddels is het bijhouden van notities tijdens het lezen zo gewoon geworden dat ik heb besloten om een tweede boekje aan te schaffen speciaal voor mooie quotes die ik graag wil onthouden. 

Maken jullie aantekeningen tijdens het lezen? - en zo ja; welke dingen noteren jullie daarin?


Over de auteurReacties op: Notieboekjes