Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Nederlandse Thriller Tiendaagse 2017 - Dag 7

Van 24 februari tot en met 05 maart a.s. wordt voor de vierde keer De Nederlandse Thriller Tiendaagse georganiseerd. Hebban besteedt tien dagen lang speciale aandacht aan Nederlandse en Vlaamse schrijvers van thrillers, spannende YA-romans en true crime onder de titel 'Een kern van waarheid'. Bekijk hier het dagprogramma.

Dag 7

Moordwijven column 7: Marlen Beek-Visser

Tijdens de Hebban Thriller Tiendaagse bloggen Moordwijven Isa Maron, Ingrid Oonincx, Marlen-Beek-Visser en Liesbeth van Kempen in estafettevorm over het thema: ‘Een kern van waarheid’. Thrillerschrijfster Marlen Beek-Visser schrijft vandaag over het persoonlijke element in thrillers.

Thrillercanon: Dossier K.

De redactie van Hebban heeft houvast aan haar eigen canon van de Nederlandstalige misdaadliteratuur: een lange lijst met het beste wat Nederlandse en Vlaamse thrillerauteurs ons bieden. Thrillerkenners Sander Verheijen en Peter Kuijt stelden de top 77 samen en zullen daaruit met enige regelmaat één kiezen. Vandaag nummer 58. Dossier K. van Jef Geeraerts.

Sneak Preview: Schemerzone van Hilde Vandermeeren

In mei verschijnt de nieuwe thriller van de Vlaamse thrillerschrijfster Hilde Vandermeeren, waarin er raadselachtige dingen gebeuren in een privékliniek. Op Hebban lees je exclusief een Sneak Preview van Schemerzone en vertelt de schrijfster zelf over het ontstaan van haar nieuwe thriller.

Dossier: de stad van de Vlaamse speurder

Thrillers zijn fictie. Fictie is gebaseerd op verbeelding, fantasie en creatief vermogen. Misdaadliteratuur en kern van waarheid zouden dus in tegenspraak zijn. Maar toch. Er is een genre dat desondanks een kern van waarheid bevat: politiethrillers die zich afspelen in een met naam genoemde stad. Jos van Cann zet er een aantal op een rijtje.

Ademloos: een kort verhaal van Eveline Karman

Eveline Karman (1970) publiceert zowel fictie als non-fictie. Haar artikelen staan regelmatig in tijdschriften als Linda., Marie Claire, en Glamour. Eind 2013 debuteerde ze met Verstrikt: een vrouwenthriller over een journaliste die zich begeeft in de besloten wereld van call girls. Meerdere korte verhalen van haar zijn gepubliceerd in o.a. Glamour en verhalenbundels. Momenteel werkt Eveline aan haar tweede boek, opnieuw een vrouwenthriller. Voor de Thriller Tiendaagse schreef ze Ademloos

Giveaways!

THRILLERPAKKET VAN TOMAS ROSS CRIME
'Een kern van waarheid' is de titel waarmee de Hebban Thriller Tiendaagse aandacht besteedt aan thrillers die gebaseerd of geïnspireerd zijn op waargebeurde zaken. Doe mee aan De Kern van Waarheid Quiz en maak kans op een boekenpakket met de laatst verschenen thrillers van Tomas RossDonald NoletRené van Rijckevorsel en Bart-Jan Kazemier!

Lees verder


- advertentie -

 Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nederlandse Thriller Tiendaagse 2017 - Dag 7

 

Gesponsorde boeken