Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Blankenberge blues van Pieter Aspe en Koen Strobbe

door Soraya Vink (crew) 2 reacties
Een nieuw schrijfduo duikt op in het Vlaamse thrillergenre. Gevestigde naam Pieter Aspe schreef samen met zijn Aspe laureaat Koen Strobbe een thriller. Op Hebban lees je exclusief een Sneak Preview van 'Blankenberge blues'.

Het duo Aspe en Strobbe kiest met Blankenberge blues voor een spannend verhaal dat voorzien is van milde en soms wat zwarte humor. Een bijzondere rol is weggelegd voor de kust, maar juist in de vorm zoals weinig mensen haar kennen. Wanneer de zomer, de zon en de toeristen allang verdwenen zijn.

Aan de winterse kust smeedt een bont allegaartje van mensen een niet-alledaags complot nadat een van hen een aangespoelde potvis vond. In het dode dier zien ze namelijk een unieke kans om rijk te worden. In de darmen van een potvis zit immers amber, een goedje waarvoor de parfumindustrie veel geld veil heeft. Spijtig detail: een aangespoelde walvis opensnijden is bij wet verboden. De bende kan echter niet aan de lokroep van het grote geld weerstaan en besluit op zoek te gaan naar een koper in het illegale circuit.


Langzaam maar zeker komen alle spelers in het verhaal zichzelf tegen en wordt de finale confrontatie met de professionele misdaad onvermijdelijk.

Benieuwd geworden naar Blankenberge blues? Het boek verschijnt op 29 maart bij Uitgeverij Manteau, maar op Hebban lees je nu een hoofdstuk uit deze thriller:

Hier lees je een Sneak Preview


Meer lezen? Op Hebban vind je hier alle leesfragmenten.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Blankenberge blues van Pieter Aspe en Koen Strobbe

 

Gerelateerd

Over

Pieter Aspe

Pieter Aspe

Pieter Aspe (1953-2021), pseudoniem van Pierre Aspeslag, was tijdens de woelige...

Koen Strobbe

Koen Strobbe

Koen Strobbe, laureaat van de Aspe Award 2015, is wijnbouwer in de Provence en s...

Gesponsorde boeken