Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Nu in de winkel: de nieuwe thriller van Chris Houtman!

Chris Houtman debuteerde succesvol met 'Akte van Berouw' waarmee hij werd genomineerd voor de Bookspot Gouden Strop en de Hebban Thriller Clubprijs won. Dit werd snel opgevolgd door 'Het negende gebod' waarmee de fans op hun wenken bediend werden. En nog meer goed nieuws: nu ligt alweer een nieuwe thriller van Chris Houtman in de winkel. Maak kennis met 'Getal van het beest'.

In zijn nieuwe thriller zoekt Chris Houtman opnieuw de grens tussen realiteit en fictie op. Houtman inspireerde zijn nieuwe boek op de strijd die zich nu voordoet in de Verenigde Staten sinds Donald Trump verkozen is tot president. Extra bijzonder aan dit boek is dat de auteur zich nauwkeurig richt tot de laatste ontwikkelingen die voorvallen in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen die zullen plaatsvinden op 6 november.

Wanneer de Nederlandse televisiemaakster Hannah Soehari wordt gevraagd om een documentaire te maken over megakerken in de VS, reist zij af naar de plaats Wapakoneta, in de staat Ohio. Hier bracht ze in 2004-2005 een schooljaar door bij een Amerikaans gezin als foreign exchange student. Het goedmoedige dorp van toen is gepolariseerd: voor- en tegenstanders van Donald Trump slaan elkaar nog nét niet de hersens in.

Hannah ontmoet haar high school-liefde Rick Hurley, die kampt met PTSS na zijn diensttijd in Irak en Afghanistan. Hij assisteert bij de research voor haar film, waarin zij dubieuze televisiedominees en prosperity preachers wil ontmaskeren. Waarom zijn ze zo enthousiast over de president? Belichaamt Trump de apocalyptische profetie van het Getal van het Beest? Maar ook: hoeveel kan de wapenindustrie verdienen aan deze opgefokte angst voor de naderende eindtijd?

En dan duikt Rick Hurley plotseling op in Nederland. Hij heeft een baan bij de Amerikaanse ambassade. Gaandeweg begint Hannah echter te twijfelen aan diens geestesgesteldheid en motieven. Ze ontdekt zijn geheim: gevoed door duistere christelijke krachten en mede geïnspireerd door de ophitsende taal van kringen rond het Witte Huis, broedt hij samen met andere oud-strijders die tegen ISIS hebben gevochten, op een apocalyptisch strijdplan. Lukt het Hannah om Europa voor een catastrofe te behoeden?


Op Hebban lees je nu de eerste drie hoofdstukken van dit boek Getal van het beest is verschenen bij Karakter Uitgevers.

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.


Meer lezen over Chris Houtman op Hebban:Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nu in de winkel: de nieuwe thriller van Chris Houtman!

 

Gerelateerd

Over

Chris Houtman

Chris Houtman

Chris Houtman was na een carriëre in het Amsterdamse Theater De Engelenbak jare...

Gesponsorde boeken