Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Ode aan kick-ass characters!

door Bentevdwouw 2 reacties
Een van de redenen waarom een boek lezen zo heerlijk is? Omdat we kunnen ontsnappen aan onze eigen – soms best wel enge – wereld. Want waar wij af en toe best wel watjes kunnen zijn – mij zie je niet strijdlustig rondrennen in een gemanipuleerde arena zoals Katniss – zijn de karakters in de boeken die we lezen een stuk dapperder.


Van iets groots als het infiltreren in en gevaarlijk leger tot iets kleins als het eindelijk op durven komen voor jezelf, onze fictieve helden doen heel wat moedige dingen. Het resultaat? Dat wij in onze af en toe beangstigende wereld ook een stuk dapperder durven te zijn. Tijd voor een ode aan de stoere karakters in onze favoriete boeken!  


De Hongerspelen
van Suzanne Collins

Het ultieme voorbeeld van moedig zijn. Want hallo, zou jij rond willen rennen in een arena waar je niet alleen vermoord kunt worden door strijdlustige leeftijdsgenoten, maar ook weggeveegd kan worden door een opgeroepen natuurramp? Nee, dank je! Toch weet Katniss aardig om te gaan met de bizarre en doodenge Hongerspelen waarin ze zich bevindt, die georganiseerd worden door het machtige Capitool. En daar is toch echt een hoog gehalte aan moed voor nodig.  


Vuur en as
van Sabaa Tahir

Als spion infiltreren in een gevaarlijk leger, en dan ook nog eens de slavin worden van een doodenge commandant die haar hand niet omdraait voor wat martelingen. Hoofdpersoon Laia doet het allemaal om haar broer te vinden. In ruil voor haar infiltratie, wordt ze geholpen bij deze zware zoektocht. Wij zouden het haar niet nadoen, hoe lief onze broer of zus ook is. Vooral niet als we daarvoor ook nog een duim of pink moeten riskeren om achter de nodige informatie te komen.  


Rebel in de woestijn
van Alwyn Hamilton

Sommige meisjes kunnen beter met pistolen omgaan dan met jongens. Amani is daar één van. Ze heeft het helemaal gehad met haar woonplaats, een dorp waar vrouwen onderdrukt worden. Reizen doet ze liever, om de plekken te ontdekken die zo vaak in verhalen worden genoemd bij het kampvuur. Tijdens een schietwedstrijd – moedig, ik zei het toch? – ontmoet ze een mysterieuze jongen met wie ze probeert te ontsnappen om de rest van de wereld en zijn gevaren te ontdekken. Over stoer gesproken…  

Percy Jackson van Rick Riordan

Mogen we even een applausje voor Percy, de jongen die er geen enkele moeite mee heeft om gigantische monsters te verslaan enkel om zijn doelen te bereiken? Enne, de plek van bestemming? De onderwereld, alsof moordlustige slechteriken op je pad nog niet genoeg zijn. Hier hoopt hij een oorlog tussen de goden te voorkomen en de wereld van hem en zijn vrienden te redden. Dat deze jongen behoorlijk stoer is, spreekt natuurlijk voor zich.  

Simon vs. De verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli

Stoer zijn betekent niet altijd dat je met monsters moet vechten en met pistolen moet zwaaien. Soms is het ook heel moedig om op te komen voor jezelf, bijvoorbeeld. Laten zien aan de rest van de wereld wie je bent, en je daar niet voor schamen. Simon is zo’n jongen die heel, heel stoer is. Want uit de kast komen tegenover je familie, je school en het hele universum is niet bepaald een eitje. Vooral niet als je er eigenlijk nog helemaal niet klaar voor bent.  

Daan en Nadia van Esther Walraven

Niet één stoer karakter, maar twee. Daan ontdekt dat hij een verschrikkelijke ziekte heeft, waar hij misschien niet beter van wordt. Toch probeert hij nog steeds het goede in het leven te ontdekken en geeft hij de hoop niet op. Nadia daarentegen wil stiekem niet meer leven maar besluit toch door te zetten en haar problemen op te lossen, mede dankzij Daan. Een verhaal over twee moedige karakters die elkaars pad kruisen.  

Ik zal je vinden van Monica Hesse

Je middenin de oorlog bevinden, daar is al een behoorlijke dosis moed voor nodig. Maar als je er ook nog zelf voor kiest om op zoek te gaan naar een Joods meisje dat verdwenen is, dan mag er best van je gezegd worden dat je een stoer personage bent. Hanneke gaat zelfs zo ver, dat ze steeds meer betrokken raakt bij het verzet. En nu ze al zo ver gekomen is, zal niets haar meer in de weg staan om het meisje te vinden.


Welke personages vind jij het allerstoerst? Noem jouw favorieten en Hebban zet binnenkort alle boeken bij elkaar in een themalijst.Meer lezen over Young Adult-boeken op Hebban?

Volg We Love YA! Op Twitter houdt @HebbanWeLoveYA je op de hoogte van nieuwe artikelen. Deze week bijvoorbeeld:Over de auteur

Bentevdwouw

127 volgers
53 boeken
0 favorieten


Reacties op: Ode aan kick-ass characters!

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken