Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Olympisch turnkampioene (19) schrijft autobiografie

door Hebban Crew
Simone Biles is pas negentien, maar ze heeft genoeg verhalen te vertellen. Over hoe ze vijf medailles won op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bijvoorbeeld. De meest gelauwerde Amerikaanse gymnast beschrijft haar levensverhaal in haar autobiografie 'Courage to Soar'.

Simone Arianne Biles (1997) won in Rio vier gouden medailles bij het turnen. Dat was op de onderdelen team meerkamp, individuele meerkamp, vloer en sprong. Haar vijfde medaille had een bronzen kleur. Die behaalde ze op het onderdeel balk, waar de Nederlandse Sanne Wevers goud won. Met negentien medailles op de Spelen en Wereldkampioenschappen is ze de meest bekroonde Amerikaanse gymnast ooit.

Biles groeide op in Texas bij haar grootouders, omdat haar moeder vanwege alcohol- en drugsproblemen niet voor haar kon zorgen. Op zesjarige leeftijd kwam ze tijdens een uitje bij de dagverzorging in aanraking met gymnastiek, waarop één van de trainers haar aanraadde daarmee door te gaan. Haar levensverhaal Courage to Soar schrijft ze samen met journaliste Michelle Burford. Het boek komt in november uit. 

'Ik wil dat mensen hun dromen kunnen najagen', meldt Biles in een persverklaring van haar uitgever. 'Als je er veel energie in wilt stoppen en je bent gefocust en vastbesloten, dan kun je heel ver komen. Er zijn heel veel mensen die me met hun liefde en aanmoedigingen hebben geïnspireerd. En ik wil die inspiratie doorgeven aan de lezers.'

Bron: Los Angeles TimesOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Olympisch turnkampioene (19) schrijft autobiografie

 

Gesponsorde boeken