Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Om je op te verheugen: 5 Feelgood Sneak Previews

door Daphne van Rijssel (crew) 8 reacties
De komende maanden zit je er als liefhebber van feelgood warmpjes bij, want er verschijnt een aantal veelbelovende romans! Op Hebban blikken we deze Feelgood Week alvast vooruit. Lees, geniet, verheug en vul je 'wil ik lezen'-plankjes!Weet je nog

De eerste feelgoodroman die je echt niet mag missen dit najaar is Weet je nog van de Franse blogger en schrijfster Virginie Grimaldi. Hoewel haar voorgaande boeken lovend werden ontvangen in haar thuisland, is dit pas het eerste boek van Grimaldi dat in het Nederlands verschijnt. Weet je nog is een roman over de ups en downs van een huwelijk en over de ware betekenis van geluk.

Het verhaal begint met zes woorden die het leven van hoofdpersonage Pauline volledig op zijn kop zetten: 'Ik hou niet meer van je'. Nadat haar man Ben dit tegen haar heeft gezegd, gaat Pauline samen met hun zoontje bij haar ouders wonen. Ze voelt zich doodongelukkig en hoopt iedere dag dat Ben zich bedenkt. Om hem duidelijk te maken hoe belangrijk hun liefde is, besluit ze het heft in eigen handen te nemen. Een zomer lang schrijft ze dagelijks een brief aan Ben, in de hoop zijn twijfels weg te nemen. In die brieven deelt ze de herinneringen aan hun gelukkige momenten. Waar Pauline niet op had durven hopen gebeurt toch, Ben schrijft terug. Maar in tegenstelling tot Pauline haalt Ben juist bewust weggestopte nare herinneringen naar boven. Het wordt Pauline duidelijk dat ze de werkelijkheid onder ogen moet komen en het verleden voorgoed moet loslaten, met of zonder Ben.

Weet je nog verschijnt op 1 december bij Xander Uitgevers.

Lees hier een Sneak Preview

Benieuwd of deze roman de hoge verwachtingen waarmaakt? Vijf dames van de Feelgood Club van 10 mochten het boek alvast lezen en bepalen of het Hot or Not is! Het artikel lees je binnenkort op Hebban.


Eens gegeven

Aan de Feelgood Club van 10 lichtte Charlotte de Monchy in augustus al een tipje van de sluier op over haar nieuwe roman Eens gegeven. Anders dan we van de feelgoodschrijfster gewend zijn, speelt deze nieuwe roman zich niet af in Ierland, maar in Nederland.


'Ik ga zitten en dan gebeurt er wat. Het lijkt me heel fijn als ik van tevoren wist wat er precies zou gaan gebeuren. Dan zou ik een hoofdstukindeling maken en alles systematisch kunnen invullen, maar helaas werk ik niet zo. Op pagina 110 denk ik ineens: die dikke poes van haar heeft natuurlijk suikerziekte! En dan moet ik weer helemaal terug om er stukken tussen te zetten waarin ze hem injecteert met insuline.'


Eens gegeven draait om Feline. Ze is toe aan aan verbetering van haar leven. Ze woont antikraak in een krakkemikkig voormalig hotel, samen met een bonte verzameling huisgenoten op wie ze zeer gesteld is maar die geen van allen geld hebben om iets te veranderen aan hun huisvesting. En op papier heeft Feline een droombaan, 'kunsttaxateur bij de Amsterdamsche Veiling', maar haar baas geeft alle interessante klussen aan zijn zoon en laat de stomme karweitjes aan Feline over.

Als ze een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje geheel onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Als hij haar bij het afscheid voor de grap een kitscherig schilderijtje cadeau doet, blijkt al gauw dat het schilderij een veel waardevoller schilderij verbergt: een onontdekte Breitner. Het is Feline duidelijk dat Teun hier niets van wist. Als Feline het schilderij verkoopt, zou ze het geld héél goed kunnen gebruiken om het huis op te knappen. En Teun ziet ze toch nooit meer, dat weet ze zeker. Totdat een Engelse zakenbank de Amstterdamsche Veiling inhuurt om een kunstcollectie samen te stellen voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging. En de bankier die het project leidt, wil alleen met Feline werken...

Eens gegeven verschijnt op 9 januari bij Boekerij.

Lees hier een Sneak PreviewMijn beeld van jou

Wat zou jij opgeven voor de liefde van je leven? Daarover gaat de niet te missen debuutroman van Susan van Eyck: Mijn beeld van jou. Centraal figuur is Emma. Ze is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben: ze heeft al jaren dezelfde vriend en haar carrière is uitgestippeld. Maar dan loopt ze Boris tegen het lijft. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert Boris haar dat hij het niet waar is om haar leven voor overhoop te gooien en opeens is hij verdwenen.

Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan zij nog wel terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

Ester van Lierop, brandmanager van Uitgeverij De Fontein, werd overdonderd door deze debuutroman:

'Wat een mooi boek! Susan van Eyck beheerst het 'show don't tell-principe' tot in de puntjes. Mijn beeld van jou is ontroerend, hoopvol en heeft een fijn vleugje zwarte humor. Ik ben een paar avonden te laat gaan slapen door dit boek, ik bleef maar doorlezen.'


Mijn beeld van jou verschijnt op 9 januari bij De Fontein.

Lees hier een Sneak Preview


Een tuin vol bloemen

Tijdens de wintermaanden toe aan wat zon en bloemen? Met de nieuwe roman van Katie Fforde haal je het voorjaar in huis, belooft Uitgeverij Boekerij. Deze Engelse bestsellerauteur is pas op latere leeftijd gaan schrijven, maar heeft inmiddels al een enorme schare fans aan zich weten te binden. Fforde's romans staan stuk voor stuk wekenlang in de bestsellerlijsten en worden vooral gewaardeerd vanwege de mix van herkenning en verrassing. Ook in Nederland groeit haar aantal trouwe lezeressen.

Begin januari verschijnt Fforde's A secret garden in de Nederlandse vertaling van Hanneke van Soest.
Een tuin vol bloemen gaat over de tegenpolen Lorna en Philly. Lorna is een verlegen vrouw met een nare scheiding achter de rug en lijdt onder een onbeantwoorde liefde. Philly is juist een jonge spring-in-'t-veld met een onverwoestbaar goed humeur. Het is hun gezamenlijke passie voor tuinieren die zorgt voor een diepe band tussen de twee vrouwen. Ze krijgen de opdracht om de verwaarloosde tuinen van een prachtig Engels landgoed in de Cotswold in oude glorie te herstellen, en ze storten zich vol overgave op die taak.

Helaas wil het met de mannen in hun leven niet zo goed lukken. De onverwachte komst van iemand uit Lorna's verlede, Philly's veeleisende moeder en de vondst van een afgesloten en volkomen overwoekerde tuin zorgen voor een heleboel verwikkelingen in hun toch al hectische bestaan. Voor een plaatsje in hun hart zal de liefde hard moeten vechten.

Een tuin vol bloemen verschijnt op 9 januari bij Boekerij.

Lees hier een Sneak Preview

 Café Zon & Zee

'Met Jenny Colgan kies je voor volop vitamine F: Feelgood!', belooft Uitgeverij Luitingh-Sijthoff.' 2,7 miljoen exemplaren werden er in Engeland verkocht van haar roman Summer Seaside Kitchen. Begin 2018 kun je eindelijk ontdekken waarom dit boek zo'n hit is, dan verschijnt namelijk de Nederlandse vertaling: Café Zon & Zee. Een roman vol romantiek, eilandgevoel en humor.

Eindeloze lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo'n plek verlaten? Flora McKenzie verlaat het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid, om het te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Ze weet zeker dat dit een goede beslissing was. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis. staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt ze haar liefde voor koken. Ze begint een pop-up restaurant in een stoffig roze pandje aan de haven. Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt...

Café Zon & Zee verschijnt op 11 januari bij Luitingh Sijthoff.

Lees hier een Sneak Preview


Houd Hebban en We Love Feelgood deze week in de gaten voor meer over dit hartverwarmende genre. Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Om je op te verheugen: 5 Feelgood Sneak Previews

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken