Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Om naar uit te kijken: 9x feel je good dit najaar!

door Daphne van Rijssel (crew) 7 reacties
Oh wat feelt het good om door de najaarsbrochures heen te bladeren! Geen zorgen over de naderende koude en natte maanden; of ze nou van overzee of eigen bodem komen, deze 9 feelgoodromans loodsen je met een goed gevoel door het najaar heen!

De vijfde brief van Nicola Moriarty (26 september)

Het schrijven zit de familie Moriarty in de genen. Zus Liane Moriarty bestormt de bestsellerlijsten met haar romans Het geheim van mijn man, Grote kleine leugens en Bijna echt gebeurd, maar ook Jaclyn Moriarty wist met haar romans al vele feelgoodliefhebbers aan zich te binden. Eind september komt de derde zus, Nicola Moriarty, met een nieuwe roman: De vijfde brief.

Joni, Deb, Eden en Trina waren op de middelbare school de beste vriendinnen. Roddels, verliefdheden, geheimen, ze deelden altijd alles met elkaar. Maar sindsdien zijn ze allemaal een eigen kant op gegaan, en zelfs hun jaarlijkse weekje weg met z’n vieren voelt steeds meer als een verplichting. Joni wil een stokje steken voor dit gevoel en bedenkt een plan: eindelijk weer eens écht naar elkaar luisteren. Ieder van hen schrijft een brief met daarin een geheim dat ze nog nooit met elkaar hebben gedeeld. Uit de brieven wordt pijnlijk duidelijk dat ze elkaar lang niet zo goed kenden als ze dachten. Maar dan ontdekt Joni een vijfde brief, waarin een van hen vertelt hoezeer ze een van haar vriendinnen háát om iets wat jaren geleden is gebeurd, en hoe vaak ze op het punt heeft gestaan om haar iets aan te doen. Wie van de vier vriendinnen heeft deze vijfde brief geschreven? En wie kan Joni nog vertrouwen?

Benieuwd naar De vijfde brief? Lees hier een sneak preview!
Meer lezen over de zussen Moriarty? Lees dit artikel van We Love Feelgood!

Vrienden voor het leven van Astrid Harrewijn (3 oktober)

Wie Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) en Daar heb je vrienden voor las, kan vast niet wachten tot het 3 oktober is. Dan wordt Astrid Harrewijns 'Vrienden'-trilogie compleet gemaakt met Vrienden voor het leven. In dit derde - en los te lezen- vervolg keren alle hoofdpersonen uit de twee voorgaande boeken weer terug.

Kiki, succesvol als handige intermediair in de kunstwereld, neemt zich voor een maand vakantie te nemen als de spraakmakende tentoonstelling van Jeff Koons eindelijk opent in het Stedelijk Museum. Of misschien neemt ze wel twee maanden vakantie op… Maar de tentoonstelling ontaardt in een politieke rel, en in plaats van op een tropisch strand belandt Kiki in een achtbaan van gebeurtenissen waar ze geen grip op krijgt. Hoewel ze steun krijgt van haar vrienden en van de trouwe klusjesman, gaat het vanaf dat moment bergafwaarts met Kiki’s carrière. Wanneer ze uiteindelijk een tijdje van de radar verdwijnt in een afkickkliniek, komt ze tot een verhelderend inzicht: ze leeft het leven te snel. Maar om dat te veranderen en the art of slow living écht te leren omarmen, is meer nodig dan alleen goede voornemens…Sterrenstof van Lucy Vine (10 oktober

Knettergek werd Lucy Vine van alle mierzoete ‘ze leefden nog lang en gelukkig’-romcoms. Daarom besloot ze om zelf iets te schrijven. Het resultaat is Sterrenstof, volgens A.W. Bruna Uitgevers ‘een schaamteloos grappig verhaal met een heldin waar velen zich in zullen herkennen: Ellie – een moderne Carrie Bradshaw meets Bridget Jones.’

Het leven van Ellie Knight loopt niet bepaald zoals gepland. Haar woonsituatie is een puinhoop en haar werk ongelofelijk saai. Een liefdesleven heeft ze niet. Sommigen zullen Ellie omschrijven als een ‘hot mess’, maar wie heeft alles wel perfect voor elkaar? Op Valentijnsdag zit Ellie Nutella-etend in een café, nadat haar date niet is komen opdagen. Haar vrienden vinden het de hoogste tijd dat Ellie op Tinder gaat. Haar beste vriendin is net moeder geworden, maar of dat nou iets is om jaloers op te zijn… Ellies vader schrijft een roman in de stijl van Vijftig tinten grijs en houdt zijn dochters per mail op de hoogte van de vorderingen. Dan toch liever Tinder, denkt Ellie. En een andere baan. Ze volgt misschien niet het ‘officiële levenspad’, maar ze komt er wel, ooit…

‘Slechte dates, verkeerde vrienden, jezelf proberen te kennen en hier gigantisch in falen – dit debuut laat je keihard en hardop lachen’, schrijft Glamour over Sterrenstof. Zet maar vast op je ‘wil ik lezen’-plankje!
Alles goed en wel van Mirjam Oldehave (12 oktober)

Mirjam Oldenhave kennen we natuurlijk als succesvolle kinderboekenauteur. Van haar ‘Mees Kees’-serie werden meer dan 1 miljoen boeken verkocht en de verfilmingen daarvan zijn ongekend populair. Drie van haar boeken kregen de afgelopen jaren een Vlag en Wimpel van de Griffeljury.

Toen de schrijfster aan een nieuw boek begon, realiseerde ze zich gaandeweg dat het eigenlijk een boek voor volwassenen was. ‘De hoofdpersoon maakte andere keuzes dan ik in mijn kinderboeken gewend was en daardoor werd ik als schrijver gedwongen óók andere keuzes te maken.’ Het gevolg van deze keuzes is dat Mirjam Oldenhave in oktober haar debuut maakt als romanschrijver. Alles goed en wel is een feelgoodroman waarin de vraag hoever je voor anderen wil gaan als je zelf in een onmogelijke positie komt, wordt gethematiseerd.

Julia staat vanwege huwelijksproblemen ineens op straat. Maar ze krijgt een aanbod van ene Mario. Als Julia voor zijn zieke tante, Mevrouw Smit, wil zorgen, regelt hij voor haar onderdak. Julia stemt toe, en staat niet veel later aan het hoofd van een huishouding vol bonte figuren: een ernstig depressieve tuinman, een illegale Syrische vluchteling, een kapster die haar salon aan huis heeft (en daar ook andere hand- en spandiensten verricht) en een meisje dat thuis verwaardloosd en mishandeld wordt en dat door Mevrouw Smit is opgevangen.

‘Een tragikomische roman, zeer origineel en zeer onvoorspelbaar. De lezer blijft aan de pagina’s gekluisterd door de onverwachte wendingen en ijzersterke taalgrappen’, belooft de uitgeverij.

Zwemmen met haaien van Ann Kidd Taylor (19 oktober)

Voor wie dit najaar nog even in zomerse sferen wil blijven, is Zwemmen met haaien van Ann Kidd Taylor een aanrader. Dit verhaal speelt zich af in het zonnige Florida, waar de schrijfster zelf ook woont.

Op een zomerdag in 1988 overkomt de twaalfjarige Maeve iets buitengewoons: ze wordt gekust door Daniel en even later wordt ze aangevallen door een haai. Achttien jaar later is Maeve een gevierd zeebioloog. Er is niets in het water dat haar angst aanjaagt en haar bijnaam is dan ook ‘haaienfluisteraar’. Wanneer ze terugkeert naar Florida en de plek waar ze is opgegroeid - het Hotel van de muzen, gerund door haar grootmoeder- , ontdekt ze dat haar broer aan een roman werkt die over haar mislukte relatie met Daniel blijkt te gaan. En dat Daniel, die ze al jaren niet meer heeft gesproken, inmiddels als kok bij het hotel werkt. Maeve’s leven staat op z’n kop, aan haar de keus: wegvluchten in haar werk of de confrontatie aangaan met haar verleden.

Zwemmen met haaien zal in oktober in acht landen tegelijk verschijnen. Leuk weetje: Ann Kidd Taylor is de dochter van bestsellerauteur Sue Monk Kidd, met wie ze samen het boek Traveling with Pomegranates schreef.


Klik op de pijl voor de vijf volgende romansOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Om naar uit te kijken: 9x feel je good dit najaar!

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken