Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De Nationale Uitleesweek als startpunt voor je Reading Challenge 2018

door Hebban Crew 21 reacties
Het was een vrolijke boel daar in de live-uitzending van De Nazit, in de nacht van donderdag 2 november op NPO Radio 5. De presentatoren van het nachtprogramma van Omroep Max, Jeffrey Willems en Henkjan Smits bedachten de Nationale Uitleesweek en Hebban-chef Sander Verheijen vertelde hoe de grootste boekensite van Nederland en Vlaanderen daarbij gaat helpen.

Het idee is simpel: iedereen heeft wel een boek in de kast staan waar ooit met veel plezier en goede bedoelingen aan werd begonnen, maar dat door drukte of andere omstandigheden nooit werd uitgelezen. Dát boek is tussen kerst en nieuwjaar aan de beurt tijdens de Nationale Uitleesdagen. De Nazit en Hebban.nl gaan jou helpen om dat voor elkaar te krijgen. Eerst gaan we met de billen bloot door met de hashtag #nietuit op te biechten welk boek je tot het schaamrood op de kaken nooit hebt uitgelezen. Vermeld hierbij ook even tot welke pagina je bent gekomen. 

Wat is nu een beter begin voor je Hebban Reading Challenge 2018 om te starten met dát boek? Op 1 januari zetten we dan massaal in op #weluit om daarmee gelijk ons eerste goede voornemen van het nieuwe jaar kracht bij te zetten. 

De Nationale Uitleesweek is er voor iedereen die maar niet toekomt aan een verloren half gelezen boek. Van 25 december tot 1 januari: boek uit, nieuwjaar in.

#nietuit

Klassiekers

De klassiekers zijn vaak slachtoffer. In onuitgelezen staat wachten zij in boekenkasten over de hele wereld, op dat ene moment inspiratie, rust, durf of... De Nationale Uitleesweek. Lezers op Hebban hebben elkaar al eens opgepept om Ulysses (ook wel Ulixes) van James Joyce te lezen en dat is gelukt! Dus het kan! Momenteel is een groepje dappere lezers bezig met De Goddelijke Komedie van Dante Alighieri. Ook al zo'n veelal stilliggende klepper.

Verfilmde boeken

In de ban van de ring, Game of Thrones, De Hongerspelen ... Een geslaagde TV-serie met vele seizoenen en een miljoenencast of een blockbuster doet je soms grijpen naar de bron: het boek waarop het allemaal gebaseerd is. Maar series bingen op je bank, CGI, stuntmensen en special effects zitten niet in je boek. Een heel ander soort ervaring kan ervoor zorgen dat je een verfilmd boek snel weer neerlegt, hoe goed het boek ook kan zijn.

Hypes

Iedereen riep dat je dít boek moest lezen, want het zou echt geweldig zijn. Nee, ze hadden het zelf nog niet gelezen, maar van horen zeggen... Echt geweldig. Maar de eerste tien bladzijden zijn helemaal niet zo fantastisch als beloofd. Wordt het nog wel wat?

Zomaar een niet-uitgelezen boeken top 10

  1. De verborgen geschiedenis - Donna Tart 
  2. Catch 22 - Joseph Heller
  3. Vijftig tinten grijs - E.L. James
  4. Ulysses - James Joyce
  5. In de ban van de ring - Tolkien
  6. De avonden - Gerard Reve
  7. Een goede raad - J.K. Rowling
  8. De ontdekking van de hemel - Harry Mulisch
  9. De alchemist - Paolo Coelho
  10. Mannen die vrouwen haten - Stieg Larsson 

De Nationale Uitleesweek

Voor al dit soort boeken, je hebt er vast wel een of twee liggen, is er De Nationale Uitleesweek. Doe je mee? Op De Nationale Uitleesweek-Spot, hier op Hebban, lees je welke boeken anderen niet hebben (uit)gelezen. Laat weten met welke titel jij de ultieme uitleespoging gaat wagen. Help en stimuleer elkaar, vertel waarom een boek het waard is om uitgelezen te worden en zoek jouw eigen uitdaging voor de laatste week van het jaar.

Praat mee in de spot van 'De Nationale Uitleesweek' 

Of meld je aan bij het Facebook Event voor de Nationale Uitleesweek!

Dit artikel is een update van het artikel dat gepubliceerd werd op vrijdag 3 november 2017.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Nationale Uitleesweek als startpunt voor je Reading Challenge 2018

 

Overig

Meest gekochte, maar minst gelezen boeken

op 03 december 2015 door Hebban Crew 23 boeken 14 volgers 13 reacties 2 likes

Hebban Spots

Nationale Uitleesweek

35 volgers

In samenwerking met De Nazit, het nachtradioprogramma van Omroep Max, organiseert Hebban de laatste week van het jaar: De Nationale Uitleesweek. Lees die boeken eens uit, die al jaren half gelezen...

Gesponsorde boeken