Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Onder de ketchupwolken - Annabel Pitcher

door Natasza Tardio 2 reacties
'Ik heb iets verkeerds gedaan. Wat ik heb gedaan is afschuwelijk en weet je wat het ergste is? Ik ben ermee weggekomen.' Zo begint Annabel Pitcher haar tweede Young Adult boek 'Onder de ketchupwolken' dat deze week 'Boek van de Week' is op Hebban Young Adult.

Hoofdpersoon in Onder de ketchupwolken, Zoë Collins, loopt rond met een afschuwelijk geheim en durft niemand in vertrouwen te nemen. Op een dag hoort ze van het bestaan van Stuart Harris, een veroordeelde die in de dodencel wacht op de uitvoering van zijn doodvonnis. Als er iemand is die iets van geheimen, leugens en verraad afweet, is hij het wel, denkt Zoë. Ze besluit hem te schrijven en haar verhaal te vertellen. Dit zijn haar brieven.

Annabel Pitcher won met Onder de ketchupwolken de Waterstones Childrens Book Prize. Eerder schreef ze het succesvolle debuut Mijn zus woont op de schoorsteenmantel. Een boek dat vertelt over een jongen die één van zijn zussen tijdens een terroristische aanslag in Londen, verliest. 

Met veel gevoel voor humor combineert ze in Onder de ketchupwolken een spannend verhaal met een aangrijpend liefdesdrama, en maakt ze de lezer deelgenoot van het verraad dat zich in Zoë's leven heeft voltrokken.

Wat organiseren wij deze week rondom Onder de Ketchup Wolken
Uiteraard zullen we deze week meer over het boek en de auteur vertellen, met onder meer een interview en een recensie, maar deze keer hebben we wel een heel bijzondere winactie. In samenwerking met uitgeverij Moon mogen we namelijk maar liefst vijf (!) exemplaren weggeven aan de lezers van de Hebban Young Adult Portal. Meer hierover aanstaande donderdag als we de winactie starten, dus hou onze portal in de gaten. Want voor liefhebbers van Pitcher, maar ook voor lezers die haar werk nog niet kennen, is deze winactie de uitgelezen kans om Onder de ketchupwolken in bezit te krijgen.

Over de auteur
Annabel studeerde Engelse literatuur aan Oxford University. Ze wilde altijd al schrijver worden. Na haar studie was ze een aantal jaren lerares, maar de drang om te schrijven bleef. Ze nam daarom ontslag en ging reizen. De aantekeningen die ze maakte in Peruviaanse bussen, in het Amazonegebied en in de schaduw van Vietnamese tempels vormden de basis voor Mijn zus woont op de schoorsteenmantel.Over de auteur

Natasza Tardio

259 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Onder de ketchupwolken - Annabel Pitcher

 

Gerelateerd

Over

Annabel Pitcher

Annabel Pitcher

Annabel studeerde Engelse literatuur aan Oxford University. Ze wilde altijd al s...