Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Online schrijversacademie Editio lanceert magazine

Tijdens het Debutantenbal voor schrijvers is in de Balie in Amsterdam de eerste editie van Editio magazine gelanceerd. Een magazine over schrijven, schrijvers en hun rituelen.

Editio is de online schrijversacademie van Nederland. Met online schrijfcursussen wil de organisatie (beginnende) schrijvers de liefde voor het schrijversvak bijbrengen en helpen om een betere schrijver te worden. De methode die Editio hanteert is gebaseerd op het interactieve taalonderwijs aan de Universiteit van Oxford en houdt onder andere in dat bekende schrijvers cursisten online begeleiden. Sinds eind 2013 hebben meer dan 750 Nederlandstalige cursisten van over de hele wereld een online schrijfcursus van Editio gevolgd.

De op 6 februari gelanceerde eerste editie van Editio magazine is volgens initiatief nemers Marlies Bonnike en Bob van der Burg gerealiseerd omdat er nog geen dergelijk platform was voor pre-debuterende schrijvers. Daarnaast is het niet eenvoudig om je te profileren in de literaire wereld als je wilt debuteren maar nog geen naam hebt gemaakt. Met Editio magazine krijgen beginnende schrijvers een podium en worden ze bij uitgevers onder de aandacht gebracht.

De eerste editie van het magazine staat vol met tips over het schrijfproces, analyses van klassiekers, interviews met bekende schrijvers over hun werkwijze, voorpublicaties en verhalen van beginnende schrijvers met ambitie en talent. Het thema van dit eerste nummer is 'Vluchten in de literatuur'. Dat verwijst zowel naar de hedendaagse vluchtelingenproblematiek als naar de vlucht in het schrijven zelf: de literatuur als schuilplaats.

Het streven van Editio is natuurlijk om het niet bij één magazine te laten. Om tenminste drie edities per jaar te kunnen verzorgen is de organisatie een crowdfundingcampagne gestart. Door te doneren en/of de campagne te delen kan iedereen bijdragen aan een volgende editie van het literaire tijdschrift.

Voor meer informatie: www.editio.nlOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Online schrijversacademie Editio lanceert magazine

 

Gesponsorde boeken